Chloorgas komt vrij na chemische reactie Eikenlaan Alphen a/d Rijn

Alphen aan den Rijn, 4 juni 2013

De hulpdiensten werden op dinsdagavond massaal naar de Eikenlaan in Alphen a/d Rijn gestuurd voor een ongeval waarbij gevaarlijke stoffen vrijkwamen. Bij aankomst bleek dat door het in contact raken van twee chemische stoffen de gevaarlijke stof chloorgas vrij kwam waardoor één persoon last kreeg van o.a. geïrriteerde ogen.

Bij aankomst is meteen het gebouw ontruimd; er waren op dat moment tien mensen aanwezig. De brandweer is met gaspakken het pand naar binnen gegaan om een beeld te krijgen van de hoeveelheid chloorgas dat vrij gekomen is. Dit bleek mee te vallen waarop de eerste verkenners het pand weer verlieten. Daarna is men met chemiepakken naar binnen gegaan om de vloeistof te op te ruimen, wat gebeurt door het te absorberen. Meerdere deuren zijn opengezet zodat het pand ook kon luchten. De brandweer is nog wel enige tijd bezig geweest voordat de Hoogvliet weer vrijgegeven kon worden.

De persoon met gezondheidsklachten is ter plaatse nagekeken, maar hoefde niet te worden meegenomen naar het ziekenhuis. Verder raakte er niemand gewond. De oorzaak is dat door een ongeluk de twee stoffen, die apart van elkaar worden gebruikt bij schoonmaakwerkzaamheden, bij elkaar kwamen waardoor chloorgas kon ontstaan.

Foto’s en video: Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten