Brandweer Hillegom helpt familie zwaan op de Beeklaan

Hillegom, 3 juli 2013

Woensdagmorgen kwamen een brandweerploeg en een team duikers van de Hillegomse brandweer om kwart over elf in aktie om een jonge zwaan te redden. Op de Beeklaan ter hoogte van de spoorwegovergang zat een pul in een sloot achter een balk.

Het jonge dier kwam niet over de balk heen. Een voorbijgangster uit De Zilk had het zielige gepiep van de pul opgemerkt en waarschuwde de dierenambulance. De medewerker van de dierenambulance kon, gezien de situatie, niets beginnen. Hierop werd de Hillegomse brandweer ingeschakeld. Een brandweerman hield staande op de balk vader-zwaan met een stok op afstand, waarna een duiker het jong over de balk kon zetten. De familie zwaan zwom na de hulpverlening tevreden weg.

Foto’s: Eugene Wittenberg (media-info.nl)

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten