“Moerkapelse” bom tot ontploffing gebracht op strand van Wassenaar

Moerkapelle / Wassenaar, 13 juli 2013

De bom uit de Tweede Wereldoorlog, welke op dinsdag werd aangetroffen aan het Noordeinde in Moerkapelle, is vanochtend tot ontploffing gebracht op het strand bij Wassenaar.

Rond half 6 ‘s ochtends is de EOD begonnen met het ontmantelen van de bom. Hiervoor werd alles in de omgeving afgesloten. Dit was inclusief de A12 tussen Bleiswijk en Zevenhuizen en de spoorlijn tussen Zoetermeer en Gouda. Nadat dit was gedaan, werd de bom vervoerd naar het strand in Wassenaar. Hier werd een grote kuil gegraven en werd de bom uiteindelijk tot ontploffing gebracht.

Foto’s: Toon van der Poel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten