Zeer grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf Achthovenerweg Leiderdorp

Achthovenerweg LDP (8)Leiderdorp, 19 augustus 2013

Op maandagavond werd de brandweer opgeroepen voor een industriebrand op de Achthovenerweg te Leiderdorp. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand en uiteindelijk naar zeer grote brand. Korpsen uit de gehele regio kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden.

De brand woedt in twee hallen met afval en een afvalsorteermachine bij afvalverwerkingsbedrijf Vliko. De rook was in de wijde omgeving te zien en te ruiken. De brandweer heeft metingen verricht maar er zijn geen gevaarlijke stoffen bij betrokken. Bewoners in de omgeving die de brandlucht goed ruiken worden verzocht hun ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer is de hele nacht en ochtend nog bezig met (na)blussen. De brandhaard is moeilijk bereikbaar waardoor het nog wel even gaat duren voor de brand echt uit is. Voor zover bij ons bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Foto’s: Rob de Jong, Robert van der Slikke & Edwin Kasteleijns
Video: Rob de Jong

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken
 

Achthovenerweg LDP (9) Achthovenerweg LDP (10) Achthovenerweg LDP (7) Achthovenerweg LDP (3) Achthovenerweg LDP (4) Achthovenerweg LDP (5) Achthovenerweg LDP (6) Achthovenerweg LDP (2) Achthovenerweg LDP (1)

 

 

 

 

 

 

brandleiderdorp 035

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

12 Reacties

 1. Kevin

  Zo lekker dan, hier in lisse staat het helemaal blank van de rook en het stinkt hier onwijs 🙁

 2. Martijn

  De “Bollenstreek leeg trekken”? Dat valt wel mee hoor, er moet toch afgelost worden. Waar wil je anders een AL vandaan halen? Die van Lisse kan makkelijk gemist worden.

  Bijzonder trouwens, een burger die aan het helpen is met een MSA.

 3. iamtheoneandonly

  @martijn…..die van lisse kan makkelijk gemist worden?
  waar baseer je dat soort kreten op dan?
  katwijk en noordwijk liggen naast elkaar, als je nou zou zeggen dat er daar wel een gemist kan worden??! waar komt een ladder vandaan als die van lisse er niet is?
  dus wat bedoel je nou???

 4. dick

  nou in de regio hm staat o.a. lisse en bergambacht als reserve voor de regio en dan kan de rest gewoon hun gebied blijven dekken of what so ever.dus die 2 schuiven vaak door de regio waar nodig is.en lisse en bergambacht die kunnen het beste gemist worden in die plaatsen qa de risico´s aldaar enz.

Geef een reactie

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten