Overval LDP (1)

Leiderdorp, 4 september 2013

Op woensdagochtend is een juwelier aan de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp overvallen. Overvallers sloegen onder meer vitrines kapot waardoor een medewerker gewond raakte.

Politiebericht:

Leiderdorp – Een juwelier aan de Van Diepeningenlaan is woensdagochtend 4 september overvallen. De politie zoekt getuigen.

Rond 10.15 uur kwamen drie negroïde mannen de juwelierszaak binnen en bedreigden het aanwezige personeel. Zij sloegen vitrines stuk en namen daaruit sieraden mee. Een medewerkster raakte lichtgewond door rondvliegend glas.

De overvallers zijn met zijn drieën gevlucht op één scooter. Ze reden in de richting van de Vogelwijk in Leiderdorp. Het is niet bekend hoe en waarheen ze daarna zijn gevlucht. In de Spechtstraat werd een scooter aangetroffen. Onderzocht wordt of dit de scooter is die door de overvallers is gebruikt.

Onderzoek

Direct na de overval heeft de politie met veel eenheden in de omgeving gezocht naar de overvallers. Daarbij is ook een politiehelikopter ingezet.

De politie doet woensdagmiddag een uitgebreid buurtonderzoek. Ook wordt er onderzoek gedaan in de juwelierszaak.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van de overval? Kunt u meer vertellen over de daders en/of hun vluchtroute? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie in Leiden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met M via 0800-7000.

Foto’s: Toon van der Poel

Overval LDP (2) Overval LDP (3) Overval LDP (4) Overval LDP (5)

Cookievoorkeuren wijzigen