Storm richt forse schade aan in Veiligheidsregio Hollands Midden [Compleet item overzicht]

Hollands Midden, 28 oktober 2013

De storm die vanochtend over ons land raasde heeft in de Veiligheidsregio Hollands Midden voor forse schade en overlast gezorgd. De Gemeenschappelijke Meldkamer van de veiligheidsregio heeft tussen 06.00 en 13.00 uur ongeveer 600 meldingen van stormoverlast ontvangen. Het zwaartepunt van de meldingen lag tussen 10.00 en 12.00 uur. Rond 13.00 uur namen de meldingen sterk af.

Bij de Brandweer Hollands Midden zijn op dertig kazernes met vrijwilligers in dienst geroepen om de vele meldingen af te handelen, bij de vier beroepskazernes (Leiden Noord en Zuid, Alphen aan den Rijn en Gouda) is extra personeel in dienst geroepen om de overlastmeldingen zo snel mogelijk af te handelen. Op de Gemeenschappelijke Meldkamer is extra personeel in dienst gekomen om de hausse van meldingen zo snel mogelijk te kunnen uitgeven aan de brandweerploegen die op de weg waren. Het overgrote deel van de meldingen betrof omgewaaide bomen, dakpannen, losgerukte gevelplaten, steigers en spandoeken. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.
In het grote aantal incidenten valt een aantal meldingen op:
Bij een woning aan de Rijn en Schiekade in Leiden is het dak van de woning getild; bij een pand aan de Leidsestraat in Hillegom heeft de wind het dak volledig weggeblazen; de dakplaten van het Centraal Station Leiden werden losgerukt en van een rijtje van acht woningen aan de Calville in Boskoop is de dakbedekking volledig losgescheurd door de wind.

Tijdens de storm belden veel mensen naar 112 om melding te maken van omgewaaide bomen etc. Veelal ging het niet om calamiteiten met een levensbedreigend karakter. Omgewaaide bomen die geen overlast bezorgen kunnen gemeld worden bij de gemeente.

Tekst: Brandweer Hollands Midden

 

Meldingen overzicht ( Klik op een titel om het door u gewenste bericht te bekijken) :

1) Boom valt op huis Bospolderstraat Nieuwerkerk aan den IJssel

2) Stormschade Vijverlaan Bodegraven

3) Persoon overleden Vliestroom Alphen a/d Rijn

4) Twee bomen omver en over de weg Parallelweg Zuid Nieuwerkerk a/d IJssel

5) Bokpaal dreigt door wind om te vallen De Groendijck Waarder

6) Losse dakbedekking Calville Boskoop

7) Losse dakpannen Prins Clausstraat Benthuizen

8) Boom valt op straat Elzekrulzoom Alphen aan den Rijn

9) Grote boom valt om op de Kennedylaan in Leiden

10) Boom valt tegen flat Kwartelstraat Alphen aan den Rijn

11) Aanhanger van vrachtwagen slaat om N207 Nieuw Vennep

12) Stormoverlasten op de Rijn en Schiekade in Leiden

13) Boom valt in de Rijn aan de Rijndijk in Hazerswoude Rijndijk

14) Stormoverlasten A12 bij Reeuwijk

15) Boom valt op auto Zernikedreef Leiden

16) Schoorsteen slaat gat in dak Idenburgstraat Gouda

17) Loshangende tak Groenhovenpark Gouda

18) Boom breekt doormidden Knipmolenweg Gouda

19) Boom valt op de Raadhuisweg in Reeuwijk

20) Boom valt op Provincialeweg N207 bij Stolwijk

21) Boom met kraan verwijderd Symfonielaan Gouda

22) Losse tak aan de Thorbeckelaan in Gouda

23) Boom valt op schuur en auto Waterruit Gouda

24) Boom dreigt om te vallen Westhoef Gouda

25) Boom valt tegen woning Wilhelmina van Pruisenlaan Gouda

26) Dakbedekking van woning waait kapot Zuidkade Waddinxveen

27) Ernstig gewonde voetganger na ongeval met auto Sumatrastraat Leiden

28) Stormoverlasten Larixweg en Anna van Hensbeeksingel Gouda

29) Stormoverlast Hammerskjoldhof Gouda

30) Verkeers- en alcoholcontrole Ridder van Catsweg en Burgemeester van Reenensingel Gouda

31) Boom in IJssel gevaar voor scheepvaart Provincialeweg West – N228 Haastrecht

32) Stormoverlast Raaphorstpolderweg Gouda

 

En onderstaand nog enkele schade meldingen:

Overige foto's (1) Overige foto's (2) Overige foto's (3) Overige foto's (4) Overige foto's (5) Overige foto's (6) Overige foto's (7) Overige foto's (8)

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten