Machinist overleden na ernstig ongeval met kraan op bouwterrein Kattendijk Gouderak

Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (26)Gouderak, 19 november 2013

De ambulancedienst, traumahelikopter, politie en brandweer werden allen aan het eind van de dinsdagmorgen naar de Kattendijk in Gouderak gestuurd voor een ongeval met beknelling en tevens reanimatie. Ter plaatse bleek door nog onbekende oorzaak een onderdeel van de giek van een telekraan te zijn afgebroken waardoor de giek om viel/brak en deze op de cabine terecht kwam waar de kraanmachinist nog in zat.

Het ongeval vond plaats bij werkzaamheden midden in de Krimpenerwaard. Al maanden wordt in de regio gewerkt aan een nieuwe gasleiding en bij deze werkzaamheden is het fout gegaan. Het ongeval vond plaats in een weiland op zo’n circa anderhalve kilometer van de Kattendijk af.

De toegesnelde hulpdiensten zijn direct begonnen met de behandeling van het beknelde slachtoffer maar moesten al snel constateren dat er voor de machinist niets meer gedaan kon worden.

Tegen de wil in hebben de hulpverleners de reddingsactie moeten staken. Het slachtoffer bleek overleden.

Technische recherche, arbeidsinspectie en betrokken instanties zijn ter plaatse gekomen voor technisch onderzoek. Nadat dit onderzoek is afgerond heeft een grote kraan van brandweer Den Haag de giek van de omgevallen kraan gestabiliseerd waarna de brandweermensen het slachtoffer uit zijn cabine hebben kunnen bevrijden. De man is opgehaald door een begrafenisondernemer.

Hierna konden de hulpdiensten niets meer betekenen en heeft men de spullen ingepakt en is retour gegaan.

Het onderzoek naar het ongeval duurt voort en de berging zal op een later tijdstip plaats vinden.

De bouw zal voorlopig stil liggen.

112HM wil nabestaanden, collega’s en andere betrokkenen enorm veel sterkte wensen met dit verlies.

Foto’s: Rens de Haan

Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (1) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (2) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (3) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (4)Ongeval Gouderak Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (5) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (6) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (7) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (8) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (9) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (10) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (11) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (12) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (13) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (14) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (15) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (16) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (17) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (18) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (19) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (20) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (21) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (22) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (23) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (24) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (25) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (27) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (28) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (29) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (30) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (32) Ongeval met hijskraan Kattendijk Gouderak (33)

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten