A12 tussen Nieuwerbrug en Woerden dicht na ongeval met 10 voertuigen

Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (1)Nieuwerbrug, 9 januari 2014

De hulpdiensten werden deze morgen naar de A12 tussen Nieuwerbrug en Woerden in de richting van Utrecht gestuurd voor een ongeval. Ter plaatse bleek het hier om een flink ongeval te gaan waarbij tien auto’s waren betrokken.

Direct werden alle vier de rijstroken van de A12 afgekruist waarna het verkeer alleen nog via de vluchtstrook het ongeval kon en mocht passeren. Dit leverde in rap tempo en enorme file op met een uiteindelijke lengte van 14 kilometer.

De twee ter plaatse gekomen ambulances hebben wel enkele bestuurders gecontroleerd maar uiteindelijk raakte wonder boven wonder niemand gewond. Tot ongeveer half tien in de morgen is de A12 bij Nieuwerbrug gestremd geweest waarna deze weer werd vrijgegeven.

Bergers kwamen ter plaatsen en hebben zeven voertuigen afgevoerd, drie daarvan zijn al zeker total loss. De oorzaak van het ongeval zal worden onderzocht.

Achtervolging over A12.

Al was het vandaag wel raak op de A12, deze morgen vond er dus bovenstaand ongeval plaats maar rond 16:00 in de middag was er opnieuw actie op de A12. Een automobilist werd achtervolgd door de politie. De achtervolging begon in Gaanderen en heeft 140 kilometer geduurd. Bij Gouda hadden zich inmiddels 10 tot 20 politieauto’s in de achtervolging gemengd en vloog de politie helikopter er boven, aldus getuigen. Bij Bleiswijk kon de automobilist tot stoppen worden gedwongen. Dit leverde direct weer vier kilometer file op tussen Bleiswijk en het Gouwe Aquaduct bij Gouda. Waarom de automobilist werd gevolgd is onbekend.

(Mobiele) Foto’s: Patrick Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (2) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (3) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (4) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (5) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (6) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (7) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (8) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (9)

Over de Auteur

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten