A12 tussen Nieuwerbrug en Woerden dicht na ongeval met 10 voertuigen

Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (1)Nieuwerbrug, 9 januari 2014

De hulpdiensten werden deze morgen naar de A12 tussen Nieuwerbrug en Woerden in de richting van Utrecht gestuurd voor een ongeval. Ter plaatse bleek het hier om een flink ongeval te gaan waarbij tien auto’s waren betrokken.

Direct werden alle vier de rijstroken van de A12 afgekruist waarna het verkeer alleen nog via de vluchtstrook het ongeval kon en mocht passeren. Dit leverde in rap tempo en enorme file op met een uiteindelijke lengte van 14 kilometer.

De twee ter plaatse gekomen ambulances hebben wel enkele bestuurders gecontroleerd maar uiteindelijk raakte wonder boven wonder niemand gewond. Tot ongeveer half tien in de morgen is de A12 bij Nieuwerbrug gestremd geweest waarna deze weer werd vrijgegeven.

Bergers kwamen ter plaatsen en hebben zeven voertuigen afgevoerd, drie daarvan zijn al zeker total loss. De oorzaak van het ongeval zal worden onderzocht.

Achtervolging over A12.

Al was het vandaag wel raak op de A12, deze morgen vond er dus bovenstaand ongeval plaats maar rond 16:00 in de middag was er opnieuw actie op de A12. Een automobilist werd achtervolgd door de politie. De achtervolging begon in Gaanderen en heeft 140 kilometer geduurd. Bij Gouda hadden zich inmiddels 10 tot 20 politieauto’s in de achtervolging gemengd en vloog de politie helikopter er boven, aldus getuigen. Bij Bleiswijk kon de automobilist tot stoppen worden gedwongen. Dit leverde direct weer vier kilometer file op tussen Bleiswijk en het Gouwe Aquaduct bij Gouda. Waarom de automobilist werd gevolgd is onbekend.

(Mobiele) Foto’s: Patrick Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (2) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (3) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (4) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (5) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (6) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (7) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (8) Ongeval A12 Nieuwerbrug - Woerden (9)

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten