Zeer grote brand bij Sita Recycling Services op De Schans in Alphen aan den Rijn

Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (9)Alphen aan de Rijn,  22 april 2014

De brandweer van Alphen aan den Rijn werd deze ochtend gealarmeerd voor een brandmelding OMS bij Sita Recycling Services aan De Schans in Alphen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek het te gaan om een behoorlijke brand en kwamen gitzwarte rookwolken uit het pand. De brandweer besloot tot nader bericht middelbrand over te slaan en schaalde direct op naar grote brand. Hierop kwamen een flink aantal brandweer eenheden assisteren.


Al snel schaalde de brandweer zelfs op naar zeer grote brand. Een loods waarin grote hoeveelheden afval liggen opgeslagen is door nog onbekende reden in brand geraakt. De zwarte rookwolken die over Alphen trokken zijn kort zichtbaar geweest. Al snel veranderde dit in een geelachtige kleur rook. Ook is de brand kort uitslaand geweest. Omdat het blussen wel effect had maar men de brand er niet mee onder controle gekregen werd, is uiteindelijk besloten om een kraan in te zetten om de loods leeg te halen. Buiten werd de grote stapel afval uit de loods verzameld en continu geblust door de brandweer. Deze manier bleek al snel effect te hebben en de rook minderde snel. Toch zal het enkele uren duren voordat de brand echt uit is.

De ambulance kwam ter plaatse voor mochten er gewonden vallen, dit is niet gebeurd, behalve een brandweerman welke gestruikeld was. Deze is ter plekke behandeld aan zijn verwondingen.

Foto’s: Rens de Haan & Edwin Kasteleijns

Video: Rens de Haan

Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (1) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (2) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (3) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (4) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (5) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (6) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (7) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (8) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (10) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (11) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (12) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (13) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (14) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (15) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (16) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (17) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (18) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (19) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (20) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (21) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (22) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (23) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (24) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (25) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (26) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (27) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (28) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (29) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (30)

brand-sita-deschans-apn 038

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten