Drie voertuigen botsen op elkaar Goudsestraatweg – N459 Reeuwijk

Flinke aanrijding Reeuwijk (2)Reeuwijk, 11 mei 2014

De hulpdiensten werden vanmiddag gealarmeerd voor een ongeval op de Goudsestraatweg – N459 in Reeuwijk. Ter plaatse bleken in de bocht, net voor de Ir. L.G.H. Fortuijnrotonde, drie auto’s op elkaar gebotst te zien. Of alle drie de voertuigen vanaf de zelfde kant kwamen is onbekend.

De ambulance kwam ter plaatse maar heeft uiteindelijk niemand hoeven afvoeren naar het ziekenhuis. De bergingsdienst werd gealarmeerd voor de voertuigen met schade. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Foto’s: Rens de Haan & Pieter Louw

Flinke aanrijding Reeuwijk (1) Flinke aanrijding Reeuwijk (3) Flinke aanrijding Reeuwijk (4) Flinke aanrijding Reeuwijk (5) Flinke aanrijding Reeuwijk (6) Flinke aanrijding Reeuwijk (7) Flinke aanrijding Reeuwijk (8) Flinke aanrijding Reeuwijk (9) Flinke aanrijding Reeuwijk (10) Flinke aanrijding Reeuwijk (11)

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

20 Reacties

 1. leendert

  zoals zo vaak komen er veel reacties op ongevallen op deze plek….ben benieuwd….

 2. Marco deJong

  In twee dagen vier ongelukken op dezelfde plek.
  Graag willen we in contact komen om gezamenlijk actie te ondernemen richting wegbeheer.
  Gladheid op de weg waarschijnlijk door olie op wegdek.
  Graag mailen naar minedejong@me.com of 06-15046631 of via facebook, marco de Jong Bodegraven.
  Gister ook groot ongeluk met drie auto’s. S middags ook slippartij en donderdag 8 mei ook ongeval.
  Acht weken terug ook drie ongelukken in 1 weekend.
  Tijd voor actie.

 3. J

  Deze bocht is (blijkt ook uit bovenstaande reacties) op de één of andere manier levensgevaarlijk geworden de afgelopen week.
  Ik heb zelf donderdagavond bij lage snelheid ook al kennis gemaakt met de berm, gelukkig zonder (grote) schade. Om de één of andere reden is de weg daar spekglad, hopelijk dat de wegbeheerder snel een definitieve oplossing voor dit probleem regelt i.p.v. alleen maar een bordje met snelheidsadvies aan te passen.
  Vroeger kon men deze bocht gemakkelijk met 50 km/uur nemen. Nu raakt men bij een snelheid van minder dan 40 km/uur al van de weg.
  Het is op deze manier wachten op de eerste zware ongelukken.

 4. Henk de Graaf

  Ik rij deze bocht dagelijks probleemloos. De binnenbocht met 40 en de buitenbocht met 50 km/uur. Het is erg makkelijk om de problemen op de weg af te schuiven. Misschien moeten de mensen eens naar de staat van de auto kijken. Misschien een keer nieuwe banden?

 5. J

  @Henk: Onze auto is recent APK gekeurd, banden hebben een minimale profieldiepte van 5 mm, achterbanden zijn zelfs recentelijk vervangen door nieuwe. Bandenspanning controleren wij maandelijks. Toch met minder dan 40km/uur ben ik gaan glijden. Ligt dus zeker niet aan de auto.
  Wel toevallig dat alleen de afgelopen dagen er al meerdere ongevallen op exact het zelfde weggedeelte hebben plaatsgevonden. Waar zal dit dan aan liggen….

 6. J

  @ Henk: O ja, wij rijden ook dagelijks dit traject en zijn dus bekend met de situatie aldaar. Helaas mocht dit voor ons niet uitmaken. Dus ook voor jou: wees gewaarschuwd!

 7. Henk de Graaf

  Het kan ook liggen in het feit dat het, na een lange droge periode, nu regent. Hierdoor komt het vuil (waaronder olie) uit het asfalt naar boven en wordt de weg gladder. Maar dat is overal zo, niet alleen in deze bocht.

 8. Deanne van Dijk

  Ik ben de eigenaar/bestuurder van de rode auto op bovenstaande foto’s. Het is geen kwestie van snelheid of staat van de banden. Het is daar gewoon spekglad. Ik rijd daar ook zeer regelmatig en altijd zonder problemen en zeker nooit te hard!!

 9. Marco deJong

  Henk, wij hadden gister ook met onze net gekeurde auto, nieuwe banden, en nette snelheid van 40
  Km per uur op het rechte stuk richting viaduct een grote tollende slip en een grote botsing met drie auto’s.
  De politie en bestuurders gleden met schoenen en al twee meter door, net als op een ijsbaan. Er lag olie op de weg.
  Dus graag niet oordelen voordat je feiten weet.
  Er zijn namelijk ook veel mensen met gevoelens bij betrokken.
  Vandaag NEGEN meldingen van ongeval op die
  plek in 1 weekend ontvangen. Er is dus daadwerkelijk een olieprobleem op de weg.
  Dus bij deze ook oppassen als u er weer overheen rijdt.
  Wij gaan in goed overleg met de wegbeheerder een oplossing zoeken.
  Onze kindjes hebben namelijk een vreselijk nare ervaring meegemaakt door meerdere malen te botsen met andere auto’s.

 10. Saskia Verhage

  3 maanden geleden ben ik ook uit de bocht geslingerd, ik ben 3 rondjes over de weg gedraaid en daarna in de berm net voor de kuil tot stilstand gekomen. Het was een nare ervaring en dank dat mijn kindjes niet in de auto zaten en er geen tegenliggers tegemoet kwamen. Ligt zeker niet aan de auto’s of rijgedrag, het is daar gewoon gevaarlijk.

 11. anneke

  Ook wij zijn zaterdagmiddag op deze plaats in een slib geraakt, we reden net 40 km, we schoten van de weg af, de berm in, en raakte het kilometerpaaltje, waardoor de verstraler en de richtingaanwijzer zijn gesneuveld, wij dachten dat het aan onze banden lag, maar onze auto is vijf maanden geleden APK gekeurd.

 12. Carola

  Ik reed daar gistermiddag ook, het is daar inderdaad spekglad! Ik kon m’n auto ook maar net op de weg houden, maar voelde ook de achterkant wegdraaien. Ik reed denk 40 km/uur. Levensgevaarlijke rotonde.

 13. Janet

  Beste mensen,
  Ik kwam zaterdagmiddag uit Utrecht en nam de afslag Reeuwijk, net op de rotonde lag een flinke plas water met sop en iets verder richting Reeuwijk was een werkman bezig met een kar en spuitmiddel.
  Het was daar inderdaad glad!!!!
  Maar dat er wat moet gebeuren lijkt inmiddels we duidelijk

 14. Rene van Vliet

  Beste Henk,

  Ik was betrokken bij het ongeval met Marco. Marco was net de bocht uit en raakte de controle over zijn auto kwijt en kwam vol op mijn auto. Zoals Marco al zei, Hij had net nieuwe banden! Ik heb met de politie gesproken en die zei mij ook dat na een regenbui de weg spekglad kan worden. Normaliter is dit na een droogte periode het geval.
  Het had echter al de gehele week geregend dus zou het meeste vuil en olie al weggespoeld zijn. Er moet dus iets meer aan de hand zijn met deze bocht. De geleerden mogen het uitzoeken. Ik ben het wel met Marco eens; overtuig je eerst van de feiten alvorens je een uitspraak ventileert.

 15. Marco

  Anneke en Carola, zouden jullie mij je emailadres door willen geven om jullie melding toe te voegen aan alle andere 14 ONGEVAL / SLIP MELDINGEN die ik binnen heb gekregen van afgelopen weekend.
  Mijn dank is groot.

 16. Marco

  Inmiddels 27 bestuurders betrokken bij ongevallen en slippartijen de afgelopen dagen!!!!!!!!!!!!!!!!
  Graag van alle ongevallen en slippartijen, ook zonder schade, aangifte doen bij de politie en melding maken bij de Provincie Zuid Holland tav Dhr. P. Eilander.
  Alleen dan kan de Provincie de oorzaak achterhalen en een goede oplossing kiezen.

 17. Hans

  Ook ik ben slachtoffer geworden op deze weg. 12 mei even na 8 uur met de motor om voor mij op dat moment onbegrijpelijke reden onderuit gegaan op de rotonde.
  Zal alsnog aangifte doen bij de politie en bij de provincie.

 18. Marco deJong

  Hoi Hans,

  Jouw melding had ik ook al binnen gekregen via iemand die zelf ook geslipt is.
  Ben je er goed vanaf gekomen? Goed dat je melding hebt gemaakt.
  Alleen met duidelijke meldingen en beschrijvingen kan de provincie een goede oplossing zoeken.

  Groet en succes met de afhandeling.

 19. jill

  Ik had het vorig jaar al door regen of olie gleed ik ook uit de bocht en reed echt niet harder dan 40km. dezelfde dag waren er ook al 3 eerdere gevallen van uitglijders daaro. Het is echt een rotbocht. En te merken dat hij echt levensgevaarlijk wordt

Geef een reactie

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten