Middelhulpverlening en GRIP 1 bij gaslekkage op de Vijverlaan te Bodegraven

Vijverlaan BDN (1)

Bodegraven, 16 juni 2014

De hulpdiensten werden deze morgen gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Vijverlaan in Bodegraven. Ter plaatse bleek het om ene behoorlijk incident te gaan waarna er werd opgeschaald naar middelhulpverlening en snel daarna naar GRIP 1.

Tijdens werkzaamheden is een hoofdleiding geraakt waarna het gas er hoog uit spoot. De brandweer probeert om het gas neer te slaan door blusmiddelen in te zetten. Doordat het gas zich mengt met water en ook lucht wordt de kans op een explosie verkleind. Het betrof een hoofdleiding van Stedin met hoge druk. Omdat huishoudens niet zijn aangesloten op deze leiding, hadden alle bewoners in de omgeving nog gewoon gas. Wel zijn er tien woningen in de Vijverlaan ontruimd.

Omdat een aantal bedrijven wel gas krijgt via deze verbinding, werd eerst bekeken wat de gevolgen zouden zijn als de gastoevoer door deze leiding zou worden gestopt. Uiteindelijk bleek dat de betreffende bedrijven via een omweg alsnog gas konden krijgen waarop het gas dichtgedraaid kon worden. Nu het ergste gevaar geweken was, kon men gaan beginnen met de herstelwerkzaamheden.

De machinist van de graafwerkzaamheden is ter controle overgebracht naar een ziekenhuis. Verder zijn er geen gewonden gevallen. De brandweer heeft later nog geholpen met schoonmaken; een aantal huizen zat onder de modder.

Foto’s en video: Rob de Jong
Mobiele foto’s ingezonden door o.a.
Annemarie Disseldorp

Vijverlaan BDN (2) Vijverlaan BDN (3) Vijverlaan BDN (4) Vijverlaan BDN (5) Vijverlaan BDN (6) Vijverlaan BDN (7) Vijverlaan BDN (8) Vijverlaan BDN (9) Vijverlaan BDN (10) Vijverlaan BDN (11) Vijverlaan BDN (12) Vijverlaan BDN (13)Vijverlaan BDN (14)

Gaslekkage Bodegraven (2)  Gaslekkage Bodegraven (4) Gaslekkage Bodegraven (5)  Gaslekkage Bodegraven (7)Gaslek grip 1 BDN (1) Gaslek grip 1 BDN (2) Gaslek grip 1 BDN (3) Gaslek grip 1 BDN (4) Gaslek grip 1 BDN (5)

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten