Twee traumahelikopters ingezet voor twee drenkelingen op het Strand in Katwijk. (Update: Vader en dochter overleden)

Katwijk, 3 augustus 2014

De politie, KNRM en ambulancedienst werden aan het begin van de avond gealarmeerd voor een incident op het strand bij Katwijk. Al snel werd duidelijk dat twee mensen in zee lagen en deze konden hier door de wind vanuit land niet meer zelfstandig uit. De traumahelikopter werd ook gealarmeerd toen bleek dat beide slachtoffer gereanimeerd moesten worden.

Al snel werd ook een tweede traumahelikopter opgeroepen en waren er inmiddels vier ambulances en een OVD-G ter plaatse op het strand. De slachtoffers bleken vader en dochter te zijn. De dochter is met spoed naar het ziekenhuis gebracht onder begeleiding van de arts van de traumahelikopter, de vader is ondanks de massale hulp overleden.

Hoe het mogelijk is dat beide slachtoffers in nood zijn geraakt is nog onbekend.

Update 00:51 uur:

Zojuist is bekend geworden dat ook de 11-jarige dochter in het ziekenhuis is overleden. Volgens voor ons onbevestigde bronnen zou het meisje een vriendin hebben willen redden.

112HM wenst nabestaanden, vrienden en betrokken hulpverleners veel sterkte toe.

Foto’s: Menno Plug

Over de Auteur

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten