Middelbrand bij GGZ-instelling op de Endegeesterstraatweg in Oegstgeest

Oegstgeest, 27 september 2014

Vanmorgen omstreeks drie over half één word de brandweer van Leiden opgeroepen voor een automatisch brandalarm bij de  GGZ-instelling op de Endegeesterstraatweg in Oegstgeest. Niet veel later om vijf over half één word er opgeschaald naar ‘Middelbrand’ en komen ook de korpsen Oegstgeest en de officier van Dienst ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat een cliënt van de GGZ-instelling meerdere brandjes had gesticht in zijn kamer, de BHV-ers van de GGZ instelling hadden deze geblust maar niet veel later deed de cliënt weer hetzelfde en nu ging ook het brandalarm af en kwam de brandweer ter plaatse. Uit voorzorg werd er door de meldkamer opgeschaald naar Middelbrand, maar van een serieuze brand was echter geen sprake. De kleine vuurhaardjes waren al snel onder controle en de brandweer hoefde nauwelijks in actie te komen, de ladderwagen ging hierom ook snel weer retour.

De cliënt was echter behoorlijk agressief in zijn kamer, de politie moest gewapend met schilden en de ‘lange latten’ naar binnen om de situatie onder controle te krijgen. Echter kregen enkele agenten flinke klappen te verduren in de worsteling om de man onder controle te krijgen en twee van hen raakte hierdoor gewond aan het gezicht. Waarschijnlijk heeft één van hen een gebroken neus opgelopen, deze agent is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

De ambulancedienst heeft de cliënt behandeld voor onder andere rookinhalatie en de man is geboeid op de brancard en onder politie begeleiding naar het ziekenhuis vervoer voor verdere behandeling. Hierna konden alle hulpdiensten weer retour.

Foto’s: Devin Waasdorp

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten