Wielrenner overleden na aanrijding met tractor op de Ziendeweg in Zwammerdam

web1

Zwammerdam, 27 september 2014

Vanmiddag om twee uur werden politie, brandweer en ambulance opgeroepen voor een ongeval met letsel op de Ziendeweg in Zwammerdam. Er zou sprake zijn van een beknelling. Ook werd de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen.

Een groep fietsers, welke vanuit Nieuwkoop naar Zwammerdam reden, kwamen in een bocht een tractor met kieper tegen. De groep wielrenners ging achter elkaar rijden om de tractor te kunnen passeren. Tijdens het invoegen is een van de fietsers in aanraking gekomen met de tractor die uit de richting van Zwammerdam kwam rijden. De fietser kwam onder de aanhanger van de tractor terecht. Medische hulp mocht niet meer baten; het slachtoffer overleed ter plaatse. De rest van de groep en de bestuurder van de tractor zijn na het ongeval opgevangen bij buurtbewoners en later door de hulpdiensten. De bestuurder van de tractor is volgens procedure aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor.

De VOA is ter plaatse gekomen om uitgebreid sporen onderzoek te doen om de precieze oorzaak van deze tragische aanrijding te achterhalen. De Ziendeweg is enkele uren afgesloten geweest voor al het verkeer.

112HM wenst alle betrokkenen, nabestaanden en hulpverleners veel sterkte toe

Foto’s: Pieter Louw

web2 web3 web4 web5 web6 web7 web8 web9 web10 web11 web12

Over de Auteur

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten