Wegwerker overleden nadat vrachtwagen pijlwagen ramt op de A12 tussen Woerden en Nieuwerbrug.

IMG_5163 Nieuwerbrug, 23 oktober 2014

Vannacht omstreeks twee uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de A12 tussen Woerden en Nieuwerbrug. Een vrachtauto was hier op een pijlwagen gereden.

Door de klap was het trekkend voertuig, een vrachtwagen (botsabsorber), waar de pijlwagen op was bevestigd los geschoten en deze heeft de tweede pijlwagen, die slechts enkele meters verder stond, geramd. Deze tweede pijlwagen (actiekar) was gekoppeld aan de bestelwagen van de aannemer die net klaar was met de werkzaamheden en op de tweede rijstrook stond. Bij het ongeval raakte één wegwerker zwaar gewond en één wegwerker bekneld tussen de botsabsorber vrachtwagen en de pijlwagen. Hiervoor werd ook direct de hulp ingeroepen van het trauma team welke per helikopter uit Amsterdam werd ingevlogen.

Vanwege de ernst van het ongeval werd er opgeschaald naar  GRIP 1 hulpverlening en werd naast veel hulpverleners vanuit de regio Utrecht ook een ambulance van Hollands-Midden ter plaatse gevraagd. Ondanks de hulp van het traumateam heeft het slachtoffer wat bekneld zat de aanrijding niet overleefd. Het zwaargewonde slachtoffer zat in het bestelbusje welke de tweede pijlwagen voorttrok. De rijksweg A12 werd tussen Woerden en Nieuwerbrug volledig afgesloten om de hulpverleners veilig hun werk te kunnen laten doen.

De VOA (Verkeers Ongeval Analyse) is direct een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De chauffeur van de vrachtwagen die tegen de pijlwagen is aangereden is eveneens met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.  De A12 in de richting van Gouda zal zeker nog tot na de ochtendspits zijn afgesloten voor onderzoek en berging van de voertuigen. Ten tijde van het ongeval waren er al twee rijstroken afgezet met een rood kruis. Er zal uitgebreid worden onderzocht waarom de vrachtwagen toch nog op de rechterrijstrook reed. De A12 werd tegen 09:30 weer volledig vrijgegeven voor het verkeer.

Foto’s: Stefan Vermin & Patrick

Video: Woerden TV

Meer foto’s ontbreken. Heeft u nog foto’s? U kunt deze sturen naar: foto@112hm.nl

IMG_5151 IMG_5173Ongeval A12 (1) Ongeval A12 (2) Ongeval A12 (4) Ongeval A12 (6) Ongeval A12 (7) Ongeval A12 (8) Ongeval A12 (9) Ongeval A12 (10) Ongeval A12 (11) Ongeval A12 (13)

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Stefan Vermin, fotograaf van 112HM.nl. Sinds 2013 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Gouda en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Mijn motivatie om incidenten te fotograferen is het vastleggen van het werk dat alle hulpverleners met veel passie en gedrevenheid doen, zich inzetten voor andere zodat levens kunnen worden gered, schade kan worden beperkt en meer ongelukken kunnen worden voorkomen. De geoliede machine die iedere keer weer op gang komt, dag of nacht, om mensen te helpen is datgene wat mij drijft om hun werk vast te leggen. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten