Busje botst op hek en raakt te water aan de Benedenberg in Bergambacht.

Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (5)Bergambacht, 31 oktober 2014

De hulpdiensten werden op de vrijdagmorgen omstreeks kwart over twee gealarmeerd voor een voertuig te water aan de Benedenberg in Bergambacht. Terwijl iedereen aanrijdend was kwam het bericht dat er mogelijk ook een fietser bij betrokken zou zijn maar deze nergens te vinden was.

Eenmaal ter plaatse was een busje in volle vaart op een hek gebotst waarna hij in een krap boerenslootje tot stilstand kwam. De bestuurder zat niet echt bekneld maar doordat de deur van de bus niet open ging kon hij niet uitstappen. De ter plaatse gekomen hulpdiensten hebben hem uit zijn voertuig geholpen.

Direct is een grote zoektocht begonnen naar de mogelijke fietser die betrokken zou zijn. Hoewel er op dat moment geen aanwijzingen voor waren dat er een tweede partij betrokken zou zijn, was de bestuurder enorm stellig over het feit dat hij een fietser geraakt zou hebben. Met man en macht werd gezocht en meerdere duikteams, die van Gouda en Schoonhoven, zijn alle sloten afgegaan om te zoeken naar de eventuele fietser. Met de kraan van het hulpverleningsvoertuig werd het busje uit de sloot getild om uit te sluiten dat er niemand onder zou liggen maar toen het busje van zijn plaats was, bleek ook daar geen fietser.

Ruim een uur werd gezocht met onder andere warmtebeeldcamera’s en in de sloten gedoken naar het mogelijk tweede betrokken slachtoffer maar gelukkig tevergeefs. Omstreeks kwart voor vier werd besloten te stoppen met zoeken omdat men de hele omgeving had uitgekamd. Er werd geen fiets en geen tweede slachtoffer aangetroffen.

Hierop kregen de brandweermensen het sein ‘inpakken’ en alle materialen werden opgeruimd. Een ter plaatse gekomen traumahelikopter ging retour Rotterdam en de brandweer ging retour kazerne. De eerste ter plaatse gekomen ambulance heeft de bestuurder van de bus naar het ziekenhuis vervoerd. Een tweede ter plaatse gekomen ambulance kon ook onverrichter zaken retour.

De politie heeft het ongeval in onderzoek en een berger kwam ter plaatse voor de totaal vernielde bus. Hoe de bestuurder in de kant heeft kunnen raken waarna het ongeval plaats vond is nog onbekend.

Foto’s: Rens de Haan & Stefan Vermin

Video: Rens de Haan


Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (1) IMG_5310Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (2) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (3) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (4) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (6) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (7) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (8) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (9) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (10) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (11) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (12) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (13) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (14) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (15) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (16) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (17) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (18) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (19) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (20) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (21) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (22) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (23) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (24) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (25) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (26) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (27) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (28) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (29) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (30)Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (31) Voertuig te water Bergambacht - Benedenberg (32)IMG_5351IMG_5353IMG_5357

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten