Bijna honderd aanhoudingen bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Gouda

Intocht Sinterklaas GDA (1)

Gouda, 15 november 2014

Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas kwam weer in Nederland aan. Dit jaar ging de eer naar Gouda.

De Sint kwam aan bij de IJsselkade, en ging vanaf aldaar via de Westhaven, Hoge Gouwe en de Groenendaal naar het Goudse Stadhuis. Onderweg hadden heel veel kinderen zich verzameld om de goedheiligman te begroeten, en dat ondanks de regen! Natuurlijk werd ook het nodige snoepgoed uitgedeeld, wat gretig in ontvangst werd genomen door de kleintjes.

Helaas was er een aantal demonstranten die zich niet aan de afgesproken plaatsen hield. De anti-Zwarte Piet aanhangers verzamelden zich op de Markt en raakten op een gegeven moment in conflict met voorstanders van Zwarte Piet. De politie verrichtte tientallen aanhoudingen. In totaal zou het gaan om 96 aanhoudingen. Allen zijn overgebracht naar diverse politiebureaus in de omgeving. Op zijn minst kreeg een ieder een boete van ruim tweehonderd euro.

Foto’s: Rob de Jong & Marco van Bemmel

Foto’s en video vanaf de Markt: Ralph Wagemakers

Sint intocht GDA (1) Sint intocht GDA (2) Sint intocht GDA (3) Sint intocht GDA (4) Sint intocht GDA (5) Sint intocht GDA (6)

Intocht Sinterklaas GDA (2) Intocht Sinterklaas GDA (3) Intocht Sinterklaas GDA (4) Intocht Sinterklaas GDA (5) Intocht Sinterklaas GDA (6) Intocht Sinterklaas GDA (7) Intocht Sinterklaas GDA (8) Intocht Sinterklaas GDA (9) Intocht Sinterklaas GDA (10) Intocht Sinterklaas GDA (11)

Video en foto’s van aanhoudingen, gemaakt op de Markt, ingestuurd door Ralph Wagemakers

Aanhouding intocht GDA (2)Aanhouding intocht GDA (1) Aanhouding intocht GDA (3) Aanhouding intocht GDA (4) Aanhouding intocht GDA (5) Aanhouding intocht GDA (6) Aanhouding intocht GDA (7) Aanhouding intocht GDA (8)

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten