Traumaheli & brandweer assisteren bij medische noodsituatie Zwanendaal Nieuwerkerk a/d IJssel

Traumaheli NAY (5)

Nieuwerkerk aan den IJssel, 23 november 2014

Vanmiddag werd een ambulance met spoed opgeroepen voor een onwelwording in een woning aan de Zwanendaal in Nieuwerkerk aan den IJssel. Twintig minuten later werd de brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel en twee brandweerwagens van Gouda gealarmeerd te assisteren met het uit huis halen van het slachtoffer. Een half uur later, 15:00, werd ook de traumahelikopter uit Rotterdam ter assistentie gevraagd.

Met de ladderwagen bleek men moeilijk bij het raam op de eerste verdieping te kunnen komen om het slachtoffer uit huis te halen. Om deze reden kwam de er een extra brandweerwagen uit Gouda ter plaatse met de zogenoemde rollgliss. Op deze manier wordt een daarvoor gemaakte brancard, welke de brandweer aan boord heeft,  aan de ladderwagen gehangen waarmee het slachtoffer mee uit huis getakeld wordt.

Rond 15;15 werd na een lange behandeling door het ambulance- en traumheli personeel het slachtoffer uit de woning getakeld. Hierna werd deze per ambulance met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Ook de MMT arts reed in de ambulance mee. De traumahelikopter was niet ver van het incident op een grasveld van een park geland en kon nadat het slachtoffer was vervoerd de arts gaan ophalen bij het ziekenhuis.  Zowel de helikopter als alle hulpverlening bij de woning trok veel bekijks van omwonenden.

Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld is bij ons niet bekend.

Foto’s: Marco van Bemmel

Traumaheli NAY (1) Traumaheli NAY (2) Traumaheli NAY (3) Traumaheli NAY (4) Traumaheli NAY (6) Traumaheli NAY (7) Traumaheli NAY (8) Traumaheli NAY (9) Traumaheli NAY (10) Traumaheli NAY (11) Traumaheli NAY (12) Traumaheli NAY (13) Traumaheli NAY (14) Traumaheli NAY (15) Traumaheli NAY (16) Traumaheli NAY (17) Traumaheli NAY (18) Traumaheli NAY (19)

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Marco van Bemmel. Sinds 2011 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Voornamelijk ben ik te vinden in de regio Krimpenerwaard. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden in Gouda en omstreken. Vragen m.b.t. 112HM of iets van mij weten of heeft u mij nodig, mail mij gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten