Aanrijding tussen vrachtwagen en persoon Bargelaan Leiden

Leiden, 15 december 2014

Maandagmiddag is er op de Bargelaan in Leiden een ernstige aanrijding tussen een vrachtwagen en een persoon gebeurd.

Politie, brandweer, ambulance en zelfs een traumahelikopter werden opgeroepen voor de aanrijding. BHV’ers van het LUMC hebben zich ontfermt over het slachtoffer. Deze is na behandeling zwaargewond vervoerd naar het LUMC. De vrachtwagenchauffeur verkeerde in shock en is door de ambulancedienst behandeld.

De politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding. Waarschijnlijk zag de vrachtwagenchauffeur de persoon over het hoofd.

Foto’s: Menno Plug

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Menno Plug. Ik ben woonachtig in Noordwijk en fotografeer in de regio Duin & Bollenstreek. Ik ben geboren in 1997 en fotografeer sinds 2010 de incidenten in de regio. Sinds 2012 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Ik fotografeer met de Canon EOS 70D met de originele canon lens 18-135mm. Ook heb ik een Canon EOS 500D met een 18-55mm lens. Wilt u nog iets van mij weten, heeft u mij nodig, of wilt u als hulpverlener en/of betrokkene een foto hebben? Mail gerust of mention mij op Twitter.

Gerelateerde berichten

12 Reacties

 1. wouter

  Triest verhaal. Maar waarom moet er een traumahelicopter komen? Het is bijna in het LUMC gebeurt.

 2. J. Van Galderen

  De chauffeur treft geen enkele blaam! Het slachtoffer had één van de zintuigen volledig afgesloten door lekker met oordopjes door het verkeer te bewegen.

 3. kees

  of die wel of geen oordopjes inhad de vrachtwagen chauffeur is hier wel degelijk fout, zoals iedereen wel weet die in omgeving leiden woont word er meerdere keren aangegeven dat dit gedeelte alleen voor lijnbussen is. als je dan toch eenmaal zo ver bent dan rij je toch gewoon door je ziet hoe druk het daar is en je weet met wat voor groot gevaarte je rijd. waarschijnlijk zag die de flitspaal en dacht dit is toch niet zo goed idee want de borden had die allang gezien maar zal vast hebben gedacht oow dat ken wel maar goed onnodig slachtoffer gevallen door dit incident had makkelijk voorkomen kunnen worden sterkte

 4. Willem

  Beetje kort door de bocht, de vorige reactie. Ben het volledig met je eens dat het niet verstandig is om met oordopjes of andere afleidende zaken aan het verkeer deel te nemen. Maar om nou een soort ‘eigen schuld, dikke bult’ reactie te geven…… Laat de politie de exacte toedracht uitzoeken en een eventuele schuldvraag beantwoorden.

 5. Erwin

  Ik neem aan de Dhr/Mvr. van Galderen ooggetuige is geweest? Anders is het behoorlijk zinloos om op deze wijze een beschuldigende vinger naar ook maar iemand te wijzen.
  Ongeacht wie hier de schuldige is geweest is dit natuurlijk te verschrikkelijk voor woorden, sterkte voor alle betrokkenen.

 6. Menno Plug

  Beste,

  Zover het bij ons bekend is was het een ouder persoon was welke overstak. De vrachtwagenchauffeur had de persoon over het hoofd gezien.

  Hier kunt u voor de rest geen schuld op de vrachtwagenchauffeur, of op het slachtoffer schuiven, omdat het niet volledig duidelijk is.

  Met vriendelijke groet,

  Menno Plug
  Fotograaf 112HM

 7. voorbijganger

  De persoon in questie die gewond is geraakt liep niet over het zebrapad.Sterker nog, deze liep een aantal meter van het zebrapad vandaan. Desondanks maakt dit alles niet goed.Zowel de persoon in questie als de chauffeur zijn slachtoffers van dit incident.

 8. wouter

  Beste Menno,
  Ben ik toch nog wel heel benieuwd waarom er een traumahelikopter komt terwijl het LUMC naast het ongeval is. Gewoon nieuwsgierigheid, mijnerzijds.

  Beste Wouter,

  Dit is omdat het traumateam een bepaalde ingreep moest doen. Ondanks dat deze gecanceld was, had deze al een flink stuk gevlogen.

  Met vriendelijke groet,
  Menno Plug
  Fotograaf 112HM

 9. Karel

  Lijkt me redelijk simpel: een slachtoffer wordt eerst zoveel mogelijk gestabiliseerd, voordat het vervoerd kan worden. Met de traumaheli komen artsen met hun mobiele uitrusting ter plaatse. De inventaris van een spoedeisende-hulp-afdeling sleep je niet zomaar mee naar straat, om daar iemand te stabiliseren.

 10. wouter

  @Karel, tja, als het redelijk simpel was, had ik het niet gevraagd. Ik had er echter nooit bij stil gestaan dat de ambulance niet genoeg materiaal kan hebben en de 1e hulp niet mobiel genoeg is. Dank voor je uitleg.

Geef een reactie

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten