Twee doden bij ongeval tussen trein en bestelbus op de Bredeweg in Zevenhuizen

Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (2)Zevenhuizen, 3 maart 2015

Vanavond omstreeks tien over tien werden de hulpdiensten massaal naar de Bredeweg in Zevenhuizen gestuurd voor een ongeval tussen een trein en een auto. Ook een traumahelikopter uit Rotterdam werd gealarmeerd. Niet veel later schaalde de brandweer op naar ‘Middel Hulpverlening’ om zo meer personeel ter plaatse te laten komen.

Eenmaal ter plaatse is het één grote ravage, een bestelbus is op de overgang geschept door een trein. Van de bestelbus was echter weinig meer over, ook bleek dat de hulpdiensten niks meer konden beteken voor de twee personen welke in het busje zaten. Beide slachtoffers zijn vrijwel direct na het ongeval overleden. Een omwonende meldde tegen ons dat er vandaag al langer storingen met de overgangsbomen en lichten waren en dat treinen normaal gesproken daar langzaam passeren en daarbij ook enkele keren toeterden. Volgens de ooggetuige reed deze trein echter met volle snelheid op de overgang af. Echter verklaard ProRail dat er eerder vandaag een slagboom kapot was gereden en dat deze in de middag vervangen is. Dit zijn de werkzaamheden waarop gedoeld werd maar ten tijden van het ongeval zou alles normaal werken. Volgens ooggetuigen zou het bestelbusje een, voor de spoorbomen wachtende, vrachtwagen hebben ingehaald waarna de bus zich langs de gesloten bomen manoeuvreerde. Op het moment dat het busje het spoor op reed was er geen tijd meer om enige correctie te maken. De trein botste in volle vaart op het busje en liet in één klap een ravage achter. Dit is inmiddels ook bevestigd door de politie die aan de hand van camerabeelden de oorzaak van het ongeval heeft kunnen vaststellen.

Door de klap van de trein of de klap tegen één van de spoorbomen lijkt het er op dat beide slachtoffers uit het voertuig zijn geslingerd aangezien één slachtoffer op het spoor terecht kwam en het andere slachtoffer onder de bestelbus.

De ter plaatse gekomen hulpdiensten hebben nog even ingezet op de redding maar moesten helaas al snel vaststellen dat dit geen zin meer had.

De passagiers van de trein zijn overgeplaatst naar een andere gearriveerde trein. De brandweer meldt in ieder geval dat het treinverkeer nog lange tijd gestremd zal zijn, het gaat dan om de lijn Den Haag – Gouda.

Door het ongeval raakte de trein licht beschadigd, de bus raakte total loss en enkele installaties van het spoor raakten ernstig beschadigd. De onderdelen van de bestelbus waren in een grote omtrek te vinden wat bevestigd dat het een enorme dreun moet zijn geweest.

De politie doet verder onderzoek naar het ongeval en zal de identiteit van de slachtoffers vast stellen. Beide, vermoedelijk mannen, zijn door begrafenisondernemers opgehaald en vervoerd.

Foto’s: Rens de Haan, Stefan Vermin & Yorick Smid
Video: Rens de Haan

Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (1) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (3) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (4) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (5) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (6) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (7) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (8) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (9) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (10) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (11) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (12) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (13) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (14) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (15) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (16) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (17) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (18) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (19) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (20) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (21) Dodelijk aanrijding Bredeweg Zevenhuizen (22)

Onderstaande foto’s zijn vanaf de andere kant gemaakt:

image1 (1) image1 (2) image1IMG_6341 IMG_6345 IMG_6351

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten