Brandweer Nieuwerbrug assisteert bij flink ongeval op de A12 bij Woerden

Ongeval A12 Woerden (5)Woerden, 13 / 14 april 2015

De hulpdiensten werden even voor middernacht gealarmeerd voor een ongeval op de A12 bij Woerden. Op de baan van Den Haag richting Utrecht had tussen Nieuwerbrug en Woerden een flinke aanrijding plaats gevonden.

Omdat het net na de grens met de regio Hollands Midden gebeurd was werden ook de hulpdiensten uit deze regio mee gealarmeerd waaronder de brandweer van post Nieuwerbrug.

Ter plaatse bleken een busje met aanhanger en een personenauto een aanrijding te hebben gehad. De bestuurder van het bestelbusje verklaarde uit te wijken voor een haas waarna de auto met aanhanger op de rijstrook ernaast terecht kwam. Daar reed op dat moment de bestuurder van een Renault Kangoo en een aanrijding bleek onvermijdelijk. De bestuurder van de Renault Kangoo wilde de auto naar de vluchtstrook sturen maar één wiel bleek geblokkeerd. De auto was niet meer te verrijden. Direct is de bestuurder uitgestapt en via de vluchtstrook andere bestuurders gaan waarschuwen voor de, midden op de snelweg, stilstaande auto. Een paar automobilisten konden de auto ontwijken maar de bestuurder van een andere Renault, welke net achter een vrachtwagen vandaan kwam, kon de auto niet meer ontwijken en botste hier met volle snelheid boven op.

Beide auto’s raakten hierdoor total loss. De brandweer kwam ter plaatse omdat een bestuurder bekneld zou zitten maar hiervan was geen sprake. De bestuurder van de achterop botsende auto is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurders van de bestelbus en de Renault Kangoo bleven ongedeerd.

De A12 werd richting Utrecht voor ongeveer 2 uur beperkt tot 1 beschikbare rijstrook. Dit leverde nauwelijks vertraging op. VOA hoefde niet ter plaatse te komen waarna een berger al snel de voertuigen kon bergen. De bestuurder van de bestelbus kon zelf zijn weg vervolgen.

Foto’s: Stefan Vermin

Ongeval A12 Woerden (1) Ongeval A12 Woerden (2) Ongeval A12 Woerden (3) Ongeval A12 Woerden (4) Ongeval A12 Woerden (5) Ongeval A12 Woerden (6) Ongeval A12 Woerden (7) Ongeval A12 Woerden (8) Ongeval A12 Woerden (9) Ongeval A12 Woerden (10) Ongeval A12 Woerden (11) Ongeval A12 Woerden (12) Ongeval A12 Woerden (13) Ongeval A12 Woerden (14) Ongeval A12 Woerden (15)

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten