Zoekactie naar vermiste Rob Mentink, Cronesteyn Park Leiden

IMG_7756

Leiden, 17 mei 2015

Een speciaal team van de stichting Reddingshonden Werkgroep (RHWW) is vanmorgen gaan zoeken in Cronesteyn Park naar de vermiste Rob Mentink. De 48-jarige Leidenaar word al sinds 8 Mei vermist en sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem.

Vorige week zondag 10 Mei is er door de politie ook al een zoekactie gehouden in het park waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. Echter leverde die zoekactie niets op.
Vandaag is een speciaal team ingezet dat is getraind om te zoeken naar vermiste personen. Dit deden zij vanochtend samen met meerdere reddingshonden. Reddingshonden zijn de belangrijkste schakels, en daardoor onmisbaar bij het zoeken naar vermiste personen. Ze zijn zowel overdag als ‘s nachts en bij elk weertype inzetbaar. Ieder persoon geeft voortdurend microscopisch kleine deeltjes af, die het de hond, op grond van zijn enorm ontwikkeld reukvermogen, mogelijk maakt een vermist persoon te lokaliseren. De honden verwijzen door te blaffen of te bringselen in de vlakte, te krabben en blaffen op het puin en blaffen of waterhappen op water.
Het team van de Reddingshonden Werkgroep is al meerdere keren ingezet bij grote vermissing waaronder in Panama waar men zocht naar de 2 vermiste Amersfoortse Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22).
Het signalement van Rob: Hij is 1.73 meter lang, heeft een normaal postuur, zilvergrijs haar en blauwgrijze ogen. Op de avond van zijn vermissing droeg hij een donkerblauwe trui met capuchon, daaronder een wit t-shirt en hij had een blauwe spijkerbroek en bruine gympen aan.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten