Op het spoor gegooide fiets overreden door trein, Sparrengaarde Waddinxveen

Ongeval Trein Waddinxveen (2)Waddinxveen, 24 juni 2015

Even na middernacht werden brandweerposten Waddinxveen en Gouda gealarmeerd voor een ongeval spoorvervoer bij station Noord aan de Sparrengaarde in Waddinxveen. Al snel werd ook de officier van dienst meegestuurd naar deze melding.

Ter plaatse bleek een trein bij het station een fiets te hebben overreden. Vaak als een trein een fiets overrijdt blijft er niet veel van de fiets over en kan de trein weer door. In dit geval was dat anders. De fiets sloeg tussen de wielen van de trein en bleek muurvast te zitten.

De assistentie van de brandweer werd dan ook gevraagd om de fiets te verwijderen. De brandweer heeft met onder andere hydraulisch gereedschap geprobeerd de fiets te verwijderen wat uiteindelijk deels lukte. Een groot gedeelte van de fiets kon onder de trein vandaag gehaald worden maar een klein gedeelte zat muurvast tussen de wielen en hier was dan ook geen beweging in te krijgen.

Uiteindelijk heeft de brandweer de situatie over gedragen aan ProRail waarna men retour kazerne kon. ProRail heeft zich vervolgens ontfermd over de toestand van de trein. Een geluk bij een ongeluk was dat dit voor nu de laatste trein was. Om 06:03 uur, ruim vijf uur na de melding, komt de eerst volgende trein pas weer. ProRail hoopt het klusje tegen die tijd geklaard te hebben.

Voor de machinist was het flink schrikken. Hij zag op het laatste moment wel een voorwerp op de rails liggen en zetten een noodrem in. Echter bleek een aanrijding met de fiets niet te vermijden en tevens wist de machinist ook niet of hij niet eventueel ook een persoon geraakt had. Na eigen onderzoek van deze man bleek dit niet het geval. Extra vervelend was dat de man vandaag weer voor het eerst aan het werk was na zijn vakantie.

Hoewel de exacte toedracht nog onderzocht moet worden kan worden vastgesteld dat de fiets met opzet op het spoor terecht is gekomen.

De politie wil dan ook heel graag in contact komen met een ieder die iets denkt te weten of gezien heeft m.b.t. tot dit incident. Alles wat van belang is of niet van belang lijkt maar dit toch wel kan zijn wil de politie graag weten. U kunt bij eventuele informatie dan ook bellen op: 0900-8844.

Foto’s: Rens de Haan

Tip: Druk rechtsonder de video op instellingen en zet de video in HD.

Ongeval Trein Waddinxveen (1) Ongeval Trein Waddinxveen (3) Ongeval Trein Waddinxveen (4) Ongeval Trein Waddinxveen (5) Ongeval Trein Waddinxveen (6) Ongeval Trein Waddinxveen (7) Ongeval Trein Waddinxveen (8) Ongeval Trein Waddinxveen (9) Ongeval Trein Waddinxveen (10) Ongeval Trein Waddinxveen (11) Ongeval Trein Waddinxveen (12) Ongeval Trein Waddinxveen (13) Ongeval Trein Waddinxveen (14) Ongeval Trein Waddinxveen (15) Ongeval Trein Waddinxveen (16) Ongeval Trein Waddinxveen (17) Ongeval Trein Waddinxveen (18) Ongeval Trein Waddinxveen (19) Ongeval Trein Waddinxveen (20) Ongeval Trein Waddinxveen (21) Ongeval Trein Waddinxveen (22) Ongeval Trein Waddinxveen (23)

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten