Paraglider mogelijk in nood en te water, Endepoellaan / ‘t Joppe in Warmond


Warmond, 29  juni 2015

De hulpdiensten werden vanavond groots gealarmeerd voor een persoon te water aan de Endepoellaan in Warmond. Een passant had een paraglider gezien die mogelijk in nood was en die mogelijk te water was geraakt. Erg onduidelijk dus waarop de hulpdiensten groot inschaalde.

Brandweer, politie, ambulance, traumahelikopter en politiehelikopter waren al snel op de incidentlocatie te vinden. De brandweer is na aankomst gelijk met de brandweerboot begonnen met zoeken. De politiehelikopter zou de paraglider in beeld hebben en deze zou niet te water zijn geraakt maar deze vloog alweer een stukje verderop bij Rijnsburg / Voorhout. Vermoedelijk had de paraglider even problemen met zijn motor waarop hij al rondjes draaiend richting de grond ging aldus een getuige, hierbij leek het net of de paraglider ergens was neergestort in de Kagerplassen.

Update 21:30

Er blijkt uiteindelijk dus niemand in nood. Hulpdiensten schalen af en alle eenheden en helikopters van de ambulancedienst en de politie gaan retour.

Foto’s: Devin Waasdorp

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten