VUmc ontruimd na veel wateroverlast door gesprongen waterleiding, De Boelelaan, Amsterdam

FullSizeRender (Kopie)

Amsterdam, 8 september 2015

Deze middag is er een waterleiding gesprongen welke voor veel wateroverlast zorgde, dit gebeurde op de Van Der Boechorststraat in Amsterdam-Zuid. Veel omliggende straten liepen vol met water, zo ook het VU Medisch Centrum.

Het water stroomde de onderste verdieping van het VU Medisch Centrum in waardoor de elektriciteit deels uitviel. Door de vele overlast en omdat niet bekend is hoe lang de overlast gaat duren is er vanmiddag besloten om de patiënten te evacueren naar andere ziekenhuizen. Deze middag werden tientallen ambulances, waaronder ook enkele uit de regio Hollangs Midden gealarmeerd voor het vervoer van de patiënten. Maximaal 500 patiënten worden naar verschillende ziekenhuizen geëvacueerd, gehoopt word er dat de evacuatie voor middernacht afgerond is.

Naast het ziekenhuis hebben ook andere omliggende delen van Amsterdam veel wateroverlast, zo zijn er veel auto’s Total Loss geraakt door het water en zijn delen van straten vernield. De schade zou rond de miljoenen euro’s liggen.

De waterleiding is vermoedelijk gesprongen tijdens werkzaamheden, de reparatie hiervan zou vijf tot zes dagen kunnen duren.

DSC_9329 (Kopie) DSC_9332 (Kopie) DSC_9336 (Kopie) DSC_9338 (Kopie) DSC_9341 (Kopie) DSC_9348 (Kopie) DSC_9358 (Kopie) DSC_9368 (Kopie) DSC_9371 (Kopie) DSC_9377 (Kopie) DSC_9378 (Kopie) DSC_9416 (Kopie) DSC_9423 (Kopie) DSC_9426 (Kopie) DSC_9429 (Kopie) DSC_9430 (Kopie)

 

 

Over de Auteur

Hallo, ik ben Franklin Coenen en na bijna 4 jaar actief te zijn geweest ben ik inmiddels gestopt met mijn werkzaamheden bij 112HM. Mijn collega's blijven u voorzien van nieuws uit de regio. Ik wens u een prettig verblijf op de site.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten