Politie voert actie in Den Haag

Den Haag, 16 september 2015

Woensdag 16 september was het zo ver. De politiebonden hadden alle politie agenten opgeroepen om te komen staken in Den Haag. Ruim 6000 agenten gaven hieraan gehoor waarna er een enorme staking plaatsvond.

De politie is het zat om alle verhaaltjes van de ministers aan te horen, het is tijd voor actie. Rond de klok van negen stonden agenten uit het hele land in hesjes in de kleuren rood, wit, blauw en oranje klaar om verschillende ministeries volledig af te sluiten. Niemand kwam er meer in of uit. De ministeries Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken, Financiën en het Binnenhof, waar Algemene Zaken gevestigd zit waren van 9 uur tot ongeveer 13:00 uur niet toegankelijk. Rond kwart over tien liet minister van de Steur zich zien op het Binnenhof. Bij aankomst werd meneer uitgejoeld door alle aanwezige agenten. Na enige interviews te hebben gegeven kwam ook hij niet binnen en is hij weggestuurd door de politie. Premier Rutte is ook langs gekomen.

Rond 13:00 uur vertrok de enorme stoet van ruim 6000 agenten met een omweg naar het Malieveld waar alle agenten toegesproken werden. Op het podium werd aan de politievakbond gevraagd of er nog meer acties zouden volgen als minister vd Steur geen actie zou ondernemen, hierop werd het volgende antwoord gegevens; “Meer acties gaan volgen, maar bijna al deze acties worden niet aangekondigd.” Na afloop van alle sprekers konden alle agenten weer retour met bussen naar hun regio. Op het podium konden de overige agenten genieten van een drumband.

Foto’s: Menno Plug & District 16 / Koen Jongen
Video: Menno Plug

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Menno Plug. Ik ben woonachtig in Noordwijk en fotografeer in de regio Duin & Bollenstreek. Ik ben geboren in 1997 en fotografeer sinds 2010 de incidenten in de regio. Sinds 2012 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Ik fotografeer met de Canon EOS 70D met de originele canon lens 18-135mm. Ook heb ik een Canon EOS 500D met een 18-55mm lens. Wilt u nog iets van mij weten, heeft u mij nodig, of wilt u als hulpverlener en/of betrokkene een foto hebben? Mail gerust of mention mij op Twitter.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten