Vleeswarenfabriek Compaxo ontruimd na een ammoniakontsnapping aan de Schielands Hoge Zeedijk in Gouda.

Gouda – Even na 07.00 uur vanmorgen werd de brandweer gealarmeerd voor een ongeval materieel bij Vleeswarenfabriek Compaxo te Gouda.
Er bleek een lekkage in een technische ruimte te zijn waarbij ammoniak vrij kwam. Inmiddels hadden de ruim honderd medewerkers het pand verlaten en zich buiten op de Schielands Hoge Zeedijk verzameld. Deze weg was tijdens het incident ook afgesloten.


Met speciale pakken is de brandweer naar binnen gegaan om een afsluiter dicht te draaien zodat er geen ammoniak meer vrij kwam. Daarna kon er geventileerd worden waardoor de concentratie ammoniak snel minder werd. Omstreeks 10.00 uur werd het sein veilig gegeven en kon iedereen weer naar binnen.
Hoe het lek heeft kunnen ontstaan is ons niet bekend.

Foto’s: Wim Slagers & Sven PoezeOGS GOUDA (1) OGS GOUDA (2) OGS GOUDA (3) OGS GOUDA (4)

019 034 054 062 064 087 095 117 124 125 146 148 167 169 172

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Wim Slagers, fotograaf van 112HM.nl. Sinds 2012 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Gouda en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten