Grote klopjacht rondom A12 en in de weilanden bij Waarder / Nieuwerbrug

Nieuwerbrug – Een groot aantal politie eenheden heeft vanavond een Volkswagen Golf achtervolgt over onder meer de A12 tussen Gouda en Nieuwerbrug.

Volgens getuigen reed de Volkswagen met gedoofde lichten en een enorme snelheid over de A12 waarna hij afslag Nieuwerbrug nam. De bestuurder reed daar een carpoolplaats op waarna meerdere verdachten er te voet vandoor gingen en hun voertuig achterlieten.

Het lijkt er op dat de verdachten zelfs over de A12 gerend zijn om te ontkomen aan de politie. Massaal ter plaatse gekomen agenten uit meerdere regio’s zette de wijde omgeving af en de weilanden tussen Nieuwerbrug en Woerden werden door tientallen agenten uitgekamd. Geen vierkante meter werd overgeslagen en al snel kreeg men hulp van de politiehelikopter.

Uiteindelijk werd ten minste één verdachte aangehouden door de politie en naar het politiebureau afgevoerd. Of er meerdere verdachten zijn aangehouden is onbekend. Het voertuig is door de politie in beslag genomen en er zal verder onderzoek worden gedaan.

Update politie:

A12, afslag Nieuwerbrug/Waarder – Zondag 6 december omstreeks 01:00 uur, heeft één van onze hondengeleiders, een verdachte aangehouden ter zake poging woninginbraak. De verdachte werd na een achtervolging over de A12, door diensthond Enzo teruggevonden in een sloot. Dit was ter hoogte van de afrit Nieuwerburg/Waarder. De poging woninginbraak had plaats gevonden op de Aziëlaan te Utrecht.

Omstreeks 00:18 uur, zagen collega’s in Utrecht een jongeman hard wegrennen bij een woning op de Aziëlaan. Deze jongeman stapte vervolgens bij 2 andere jongemannen in een auto en reden zonder verlichting weg. Collega’s gingen er direct achteraan en de bestuurder van de auto weigerde te stoppen. Hierdoor ontstond er een achtervolging. Via de A12 reed de bestuurder met snelheden boven de 200 km/u, richting Woerden. Ook collega’s van ons team sloten aan bij de achtervolging.

Ter hoogte van afrit 13 Nieuwerbrug/Waarder is de auto van de A12 afgegaan en werd hij vervolgens leeg aangetroffen door collega’s. De verdachten waren alle 3 gevlucht. Samen met collega’s van Utrecht, Landelijke Eenheid en Gouda werd er een ruim gebied afgezet. Ook werd de hulp ingeroepen van de Politie Helikopter. Onze hondengeleider heeft vervolgens samen met diensthond Enzo een zoekslag gemaakt, in dit afgezette gebied. Nadat er diverse weilanden waren gecontroleerd, sloeg Enzo op een gegeven moment aan bij een sloot. Al snel bleek dat één van de verdachten zich had verstopt in de sloot. Alleen zijn hoofd en schouders staken nog boven het water uit. Onder begeleiding van duidelijke instructies, klom de verdachte zelf uit de sloot en werd hij vervolgens in de boeien geslagen. Er is nog een spoor gevolgd naar de andere 2 verdachten, maar deze werden niet meer aangetroffen. De zaak is overgedragen aan de collega’s in Utrecht. Een goede samenwerking tussen mens en dier.

Foto’s: Rens de Haan

Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (1) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (2) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (3) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (4) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (5) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (6) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (7) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (8) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (9) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (10) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (11) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (12) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (13) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (14) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (15) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (16) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (17) Klopjacht na achtervolging rondom A12 bij Nieuwerbrug (18)

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten