BASTA! 112HM gaat politie Gouda helpen met inbraakpreventie. Helpt u ook?

Gouda e.o.- Wellicht is het u al opgevallen: De politie in Gouda zet alles op alles om woninginbraken tegen te gaan. Alle middelen die voorhanden zijn worden gebruikt om u als burger er attent op te maken dat de inbreker veel minder nodig heeft om binnen te komen als dat u denkt. Zeker met de feestdagen voor de deur ruiken inbrekers hun kans schoon. Blauwe en oranje zwaailichten door de wijk, verkeer- en identiteitscontroles, helikopter boven uw huis. Agenten op straat, in de poortjes of zelfs uw tuin. De politie gaat er vol in maar kan niet zonder uw hulp!

Lees hieronder snel verder!

Inbraaklogo

De politie zal de komende tijd flink actief zijn op zowel Social Media als op straat. Gisteravond heeft er een gesprek plaats gevonden tussen 112HM en de politie in Gouda waarna een samenwerking is overeengekomen.

Wat betekent dit?

 • De komende tijd zult u van ons dus veel berichten zien m.b.t. inbraakpreventie. Dit is gericht op de actie in Gouda maar geldt uiteraard voor iedere regiogenoot. Alle tips m.b.t. het signaleren van een verdachte situatie of het opmerken van een (woning)inbraak geldt voor iedereen, doe hier zeker uw voordeel mee.
 • Wij zullen in beeld brengen wat de politie doet en hoe men te werk gaat. Daarnaast proberen wij een inkijkje te geven in de keuken van de politie en u te laten zien waarom bepaalde beslissingen genomen worden.
 • Wij zullen proberen de politieacties zo veel mogelijk te promoten, te delen en in kaart te brengen.
 • En als laatste maar zeker niet de minste willen wij er aan bijdragen om samen met u de woninginbraken tegen te gaan!

Wellicht heeft u nu de vraag:

wat moet ik nu eigenlijk doen als ik iets zie waarvan ik denk dat het verdacht is?
Het antwoord hierop is heel simpel: Bel ALTIJD 112 en vraag om de politie in de plaats waar het de situatie zich afspeelt. De betreffende centralist luistert naar uw verhaal, schat deze in en beslist vervolgens wat de actie vanuit de politie zal zijn. Belt u een keer voor niks? Dat vind de politie helemaal niet erg. Beter 10 keer voor niks als 1 keer te laat. Schroom dus niet en onthou:

Verdachte situatie = Altijd 112!!

Hoe kan u helpen?

 • Altijd de ogen open houden.
 • Bel 112 bij verdachte situaties.
 • Kijk eens kritisch naar uw woning en spullen in de tuin.
 • Sluit ramen en deuren goed af wanneer u weg gaat. Ook al is dit voor 5 minuten.
 • Spreek buren aan op wellicht inbraak-uitnodigende zaken. (Open raam / Ladder voor het grijpen etc.)
 • En bent u al lid van Burgernet? Al anderhalf miljoen mensen gingen u voor, wacht niet en doe een aanmelding bij Burgernet <- Klik op het woord Burgernet.
 • Vraag gerust een agent op straat eens om advies.
 • Deel onze acties en die van politie Gouda.
 • Ga eens met uw buren om tafel hoe u samen de strijd tegen de inbraak aan kan gaan.

Als laatste stellen wij, maar ook de politie in Gouda, het op prijs als u de berichten m.b.t. de inbraak-preventie-actie genaamd ‘BASTA’ Zo veel mogelijk deelt. Zowel op Social Media als mondeling.

Samen staan we sterk tegen het inbraakgeweld!!

Waar moet u nu precies op letten als u iemand ziet die u verdacht vind?

Signalement

Tips

Inbraaklogo

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten