School ontruimd na reanimatie en grote brand als oefeningsscenario aan de Admiraal de Ruyterstraat in Krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek – Een mooi scenario voor de brandweerposten van Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel en Bergambacht. Tevens voor de politie Krimpenerwaard en ambulancedienst Gouda. Een grote brand met reanimatie en ontruiming in een school in Krimpen.

De ambulancedienst en First Responders van brandweer Krimpen werden vanavond gealarmeerd voor een reanimatie in de basisschool ‘De Wegwijzer’ aan de Admiraal de Ruyterstraat in Krimpen aan de Lek.

Ter plaatse werd men opgevangen door de BHV waarna het slachtoffer, die op de eerste etage lag, werd aangewezen. De reanimatie werd door de First Responders gestart waarna deze werd overgenomen door de ambulancedienst. Tijdens de reanimatie ontdekte men een brand in de technische ruimte. Hierop werd de brandweer van post Ouderkerk te plaatse gevraagd. Uiteindelijk werd er opgeschaald naar grote brand zodat post Bergambacht ook ter plaatse kon komen.

In de school waren nog een tiental mensen aanwezig die door middel van de autoladder konden worden geëvacueerd. De brandweer deed een binnenaanval en kon de brandhaard en de uitbreiding naar naastgelegen kamers en dak al snel onder controle krijgen.

Totaal zijn twee slachtoffers gereanimeerd en vervoerd naar het ziekenhuis. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse voor controle van personen.

Al met al een zeer geslaagde en leerzame oefening waarbij het aan kwam op de samenwerking tussen alle hulpverleners.

Hierbij wil 112HM de betreffende brandweerposten, ambulancedienst en medewerkers van de school bedanken voor de uitnodiging en sportieve medewerking aan de fotografen!

Foto’s: Marco van Bemmel & Rens de Haan
Video: Rens de Haan

Grote Oefening Krimpen aan de Lek (25) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (26) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (27) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (28)Grote oefening Krimpen aan de Lek (1) Grote oefening Krimpen aan de Lek (2) Grote oefening Krimpen aan de Lek (3)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (1) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (2) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (3) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (4) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (5) Grote oefening Krimpen aan de Lek (4)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (8) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (9) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (10) Grote oefening Krimpen aan de Lek (5) Grote oefening Krimpen aan de Lek (6) Grote oefening Krimpen aan de Lek (7) Grote oefening Krimpen aan de Lek (8) Grote oefening Krimpen aan de Lek (9) Grote oefening Krimpen aan de Lek (10) Grote oefening Krimpen aan de Lek (11) Grote oefening Krimpen aan de Lek (12) Grote oefening Krimpen aan de Lek (13)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (11) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (12) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (13) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (14) Grote oefening Krimpen aan de Lek (14) Grote oefening Krimpen aan de Lek (15) Grote oefening Krimpen aan de Lek (16)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (15) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (16)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (17) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (18) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (19) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (20) Grote Oefening Krimpen aan de Lek (21) Grote oefening Krimpen aan de Lek (17) Grote oefening Krimpen aan de Lek (18)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (23)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (22) Grote oefening Krimpen aan de Lek (19) Grote oefening Krimpen aan de Lek (20) Grote oefening Krimpen aan de Lek (21) Grote oefening Krimpen aan de Lek (22) Grote oefening Krimpen aan de Lek (23) Grote oefening Krimpen aan de Lek (24) Grote oefening Krimpen aan de Lek (25)Grote Oefening Krimpen aan de Lek (24)

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten