Flatwoning verwoest door brand Helmbergweg Katwijk

Katwijk – De Katwijkse brandweer is zondagmorgen omstreeks 11:25 uur opgeroepen voor een uitslaande woningbrand in een flatwoning aan de Helmbergweg in Katwijk. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand.

Ter plaatse is de brandweer direct begonnen met blussen. De bewoners van de naastgelegen woning zijn snel naar beneden gevlucht. De brandweer heeft vanaf binnen en vanaf buiten geblust. Door het snelle optreden van de brandweer was het vuur redelijk snel onder controle. Echter kon de brandweer niet voorkomen dat de woning volledig uitbrandde.

De bewoners van de naastgelegen woning zijn door de ter plaatse gekomen ambulancedienst nagekeken. In de woning bleek ook nog een kat te zitten, de brandweer is hierop op zoek gegaan naar de kat. De kat bleek echter al naar beneden gesprongen waardoor de eigenaar de kat kon pakken, hierna is de kat nagekeken in de dierenambulance.

De woning zelf is volledig verwoest. De naastgelegen woningen en het trappenhuis hebben roetschade opgelopen. De woning eronder heeft waterschade. Woningstichting Dunavie gaat de schade vaststellen. Bewoners van de andere woningen kunnen waarschijnlijk vrij snel weer naar hun woning.

Foto’s: Menno Plug

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Menno Plug. Ik ben woonachtig in Noordwijk en fotografeer in de regio Duin & Bollenstreek. Ik ben geboren in 1997 en fotografeer sinds 2010 de incidenten in de regio. Sinds 2012 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Ik fotografeer met de Canon EOS 70D met de originele canon lens 18-135mm. Ook heb ik een Canon EOS 500D met een 18-55mm lens. Wilt u nog iets van mij weten, heeft u mij nodig, of wilt u als hulpverlener en/of betrokkene een foto hebben? Mail gerust of mention mij op Twitter.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten