Politie Gouda maakt resultaten BASTA bekend

Gouda – Waarschijnlijk herinnert u zich nog wel hoe hard er door de politie is gewerkt aan de actie BASTA om de woninginbraken tegen te gaan. De hele kerstperiode was de politie zo groots aanwezig dat inbreken wel de domste zet zou zijn.

De politie ging er vol in en kreeg de hulp van de politiehelikopter, de media en heel belangrijk: De bewoners van Gouda zelf.

Het resultaat mag er dan ook zijn wanneer men vol trots aan kon tonen dat in 2014 en zo’n 25 inbraken plaats vonden tijdens de kerst en dankzij BASTA dit aantal tijdens kerst 2015 kon worden teruggedrongen naar één. Eén inbraak maar en nog een mislukte ook.

Een prestatie waar iedereen die op welke wijze dan ook heeft meegewerkt aan Basta enorm trots op mag zijn. De ogen van de burgers is het belangrijkste wapen voor de politie en zonder deze ogen kan de politie niet zo succesvol zijn als dat zij nu is.

Ook na de kerst gaat BASTA door alleen minder in beeld als tijdens kerst. Wees niet bang dat alleen die drie dagen de politie zo intensief aanwezig was, ze zijn er namelijk nog steeds. Het verschil alleen is dat tijdens de kerst er duidelijk werd laten zien dat ze er waren en dat men nu juist zo onopvallend mogelijk te werk gaat. Maar inhoudelijk veranderd er niets, de politie blijft jagen op woninginbrekers!

Maar nog steeds kan de politie niet zonder u en uw ogen. Dringend wordt er verzocht nog steeds 112 te bellen bij een verdachte situatie en de politie omschreef het mooi: Wat is nu een verdachte situatie? .. Dat is een situatie waarbij uw eigen gevoel zegt dat er iets niet klopt, dat onderbuik gevoel waarbij u twijfelt of het wel correct is. Dit gevoel is voldoende om 112 te bellen. Twijfel niet, bel 112 en help de woninginbraken nog verder terug te dringen!

112HM liep de hele BASTA periode mee. Nog eens terug kijken hoe dit er uit zag? KLIK HIER

De hele presentatie is op video vast gelegd. Kijktip!

Foto’s & Video: Rens de Haan

Basta Gouda (1) Basta Gouda (2) Basta Gouda (3) Basta Gouda (4)

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten