Vrachtwagen met beton kantelt van oprit langs de Opperduit in Lekkerkerk

Lekkerkerk – Op woensdagochtend is een vrachtwagen, geladen met ong. vijf ton beton, gekanteld op de Opperduit tussen Bergambacht en Lekkerkerk. De betonmixer kwam naast een oprit van de woning waar hij moest wezen terecht.

De vrachtwagen wilde vanaf de dijk achteruit een oprit oprijden om bij een woning in aanbouw zijn beton te storten. Hierbij kwam hij in de berm terecht waarna het gevaarte kantelde. Mogelijk kwam dit door gladheid. De chauffeur kon zelf uit zijn cabine komen en raakte niet gewond. Om deze reden werden ook geen hulpdiensten gealarmeerd.

Rond 12:00 begon de berging. Daarvoor werd de Opperduit afgesloten tussen Bergambacht en Lekkerkerk. Bewoners van de dijk mochten wel door. Hiervoor werden verkeersregelaars ingezet. Een kraan van 200 ton kwam hiervoor ter plaatse. Van tevoren werd eerst de dieseltank van de vrachtwagen leeggezogen en ook werden er andere voorzorgsmaatregelen getroffen. Rond half drie stond de vrachtwagen weer op zijn wielen en werd de betonwagen door een berger weggesleept. Een klein uurtje later werd de dijk weer vrijgegeven voor het verkeer. Hierna begon een milieubedrijf, onder leiding van een bodemdeskundige, met een spoedsanering om de vervuilde grond af te voeren. Dit was rond 18:00 klaar waarna ook deze wagens konden inpakken en de rust op de Opperduit wederkeerde.

Foto’s: Marco van Bemmel

Opperduit LKK (3) [112HM] Opperduit LKK (6) [112HM] Opperduit LKK (8) [112HM]Opperduit LKK (9) [112HM]Opperduit LKK (11) [112HM] Opperduit LKK (16) [112HM] Opperduit LKK (24) M [112HM] Opperduit LKK (25) M [112HM] Opperduit LKK (26) M [112HM] Opperduit LKK (18) M [112HM] Opperduit LKK (19) M [112HM] Opperduit LKK (20) M [112HM] Opperduit LKK (21) M [112HM] Opperduit LKK (23) M [112HM]

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Marco van Bemmel. Sinds 2011 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Voornamelijk ben ik te vinden in de regio Krimpenerwaard. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden in Gouda en omstreken. Vragen m.b.t. 112HM of iets van mij weten of heeft u mij nodig, mail mij gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten