Flinke wateroverlast na gescheurde hoofdwaterleiding op de Parklaan in Sassenheim

Sassenheim – Vanmorgen omstreeks tien voor negen werd brandweerpost Sassenheim opgeroepen voor een melding wateroverlast op de Parklaan.

Eenmaal aangekomen op de kazerne bleek dat het lek zich vrijwel voor de deur bevond, flinke hoeveelheden water kwamen uit de stoep omhoog en zette de omgeving blank. De leiding welk kapot was gegaan was een hoofdleiding (deze is niet zichtbaar op de foto’s). Hoe het lek precies kon ontstaan is niet duidelijk, of dit door de lichte vorst kwam is zeer onwaarschijnlijk. De brandweer kon weinig aan het lek zelf doen en het wachten was op netbeheerder Duena, wel heeft men met slangen het water omgeleid richting de Van Pallandtlaan N208 om zo de kazerne en het gebouw voor kledinginzameling droog te houden.

Nadat Duena de leiding had afgesloten kon de brandweer het gat leegpompen, echter zakte het bushokje weg in het ontstane gat en deze moest eerst weg getakeld worden voordat men veilig de leiding kon repareren. Zowel de snackbar, brandweer kazerne en kledinginzameling hielden het gelukkig droog binnenin. De Parklaan was geruime tijd afgesloten voor het verkeer, omstreeks één uur mochten er weer auto’s over de weg rijden. De leiding had een diameter van ruim 40 centimeter, de reparatie duurt tot zeker later vanavond.

Foto’s: Toon van der Poel

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten