Wielrenner ten val door remmende trekker op het Noordeinde in Moerkapelle

MOERKAPELLE – Bij een aanrijding tussen een tractor combinatie en een wielrenner is vanmorgen een gewonde gevallen.

Volgens een getuigen zat de wielrenner al enige tijd dicht achterop de tractor. Bij een plotselinge (opzettelijke) noodrem kwam de wielrenner ten val. Dit is niet gezien door de bestuurder van de tractor, daarom was hij aanzienlijk verrast toen hij terug kwam na het halen van zijn lading puin. Hierbij is de bestuurder aangesproken door de politie en dient hij zich binnen een uur op het politiebureau te melden voor een verklaring.

Foto’s: Brian Roeten

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

8 Reacties

 1. Hans

  Dat dit niet meer gebeurd, mag wel een wonder heten. Wielrenners en scooterrijders doen dit zoveel. Ik heb regelmatig zo iemand op mijn trekhaak hangen zodat je nauwelijks durft te remmen. En als je oogcontact maakt in de spiegel en ‘nee’ knikt, krijg je nog een opgestoken middelvinger ook. Ik hoop dat deze meneer zijn lesje heeft geleerd en dat hij er nog goed van af komt.
  Ik denk niet dat de trekkerchauffeur iets te verwijten valt. Dat je zo iemand niet ziet is begrijpelijk.

 2. Jorrit

  Beste Victor en Hans, hoewel het niet zo netjes (en niet zo veilig) is om dicht achter een trekker of ander voertuig te rijden is het als fietser niet direct verboden. Dat je je hier als bestuurder aan irriteert en vervolgens onnodig een noodstop maakt om die fietser even te laten schrikken of van zijn fiets te rijden wel. Het is niet alleen verboden maar ook levensgevaarlijk en kan ernstig of dodelijk letsel ten gevolgen hebben. Je “gelijk” halen met een voertuig tegen een fietser lijkt me sowieso een beetje oneerlijk maar als jullie dit normaal of leuk vinden laat dan vooral even weten wanneer je zelf de weg op gaat. Dan houd ik mijn gezin liever in huis.

 3. Haas

  Inderdaad, racefietsers denken allemaal dat ze de tour de France aan het rijden zijn. De meeste zijn zo asociaal. Ik vind eigenlijk dat er een racefiets verbod moet komen.

 4. Hans

  #Jorrit
  Ik heb het niet over een moedwillige noodstop, want dat is geen noodstop. Ik heb het over gewoon remmen. Ik heb het niet over mijn gelijk halen. Het is misschien niet verboden om dicht achter een ander voertuig te rijden, netjes al helemaal niet, nee het is gewoon vragen om problemen. Kijk eens naar de wielrenners die vlak achter een andere auto rijden om te kijken hoe hard ze kunnen gaan. En als er dan wat gebeurt, is iedereen fout behalve de wielrenner.
  Ik denk dat jij dan al helemaal niet meer op straat kan, want de straat rijdt vol met idioten. Als chauffeur van welk voertuig dan ook ben je nu vogelvrij.
  Sorry, maar dan zeg ik toch: boontje komt om zijn loontje, helaas op een minder prettige manier, maar dat heeft hij aan zichzelf te danken.
  Een verbod hoeft voor mij niet, er zijn er gelukkig ook nog die zich wel aan de regels houden. Als iedereen dat doet, kan iedereen gewoon op straat zijn, lopend, fietsend of in de auto. Doe normaal en gebruik je verstand, dan is de kans op ongelukken al 80% minder

 5. Marten

  Beste Hans. Remsporen van 17(!!!!) meter is geen noodstop? Dat je je irriteert aan een wielrenner die er kort achter zit kan ik me voorstellen. Maar dit is gewoon niets minder dan poging tot doodslag. Als de beste chauffeur een vent was had ie langzaam afgeremd tot stilstand en de wielrenner aangesproken. Wielrenners zijn niet altijd de meest sociale verkeersdeelnemers maar wat een onzin om zulk gedrag te rechtvaardigen van de trekkerchauffeur.. Man man zou je hetzelfde praten als het je zoon was geweest?

 6. Hans

  Beste Marten,
  Ik denk dat je niet goed gelezen hebt. Ik zeg niet dat deze chauffeur geen noodstop heeft gemaakt. Ik zeg ook niet dat hij het opzettelijk gedaan heeft. Dat moet de politie maar uitzoeken.
  Wat ik wel zeg, is dat de val van de fietser als gevolg van het aanrijden van de trekker toch eigen schuld is. Als ik met de auto (te) dicht op mijn voorganger rijdt, die vervolgens al dan niet plotseling remt, ongeacht welke reden, waardoor ik daar achterop rijdt, dan ben ik fout, niet de voorligger. Het is de verantwoordelijkheid van elke weggebruiker voldoende afstand te houden van de voor je rijdende verkeersdeelnemers.
  Ik veroordeel de trekkerchauffeur niet. Hoe moet hij zien als er een wielrenner achter hem zit op een afstand van minder dan 2 meter?
  Als de fietser niet zo dicht op de trekker had gereden had de chauffeur hem kunnen zien en in het geval van een remactie had hij ook eerder de trekker kunnen ontwijken.
  Als het zo zou zijn dat de trekkerchauffeur opzettelijk heeft geremd, veroordeel ik die actie, maar dan nog blijft de wielrenner verantwoordelijk voor het ongeval.
  Ik sluit deze discussie en wens ieder sterkte.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten