‘Spannende’ en felle brand in meterkast van woning aan de Reewal in Reeuwijk

REEUWIJK – In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 augustus kwam er bij de alarmcentrale een melding van een woningbrand op de Reewal in Reeuwijk. Brandweer Reeuwijk en Gouda gingen hierop ter plaatse.

Eenmaal op de plaats van het incident stond de hal van de woning al vol rook. De meterkast, die zich direct achter de voordeur bevond, zou in brand staan. De brandweer deed direct een binnenaanval en bij het openen van de kast werd het nog even spannend. Het halletje vulde zich met vuur, vonken en geknetter van stroom maar door snel en kordaat optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen.

Nadat de vonkenregen, veroorzaakt door de stroom, ophield en het vuur nagenoeg geblust was kon men verdere verkenning doen. Even was men bang voor doorslag naar achter of boven maar uiteindelijk bleek de brandweer op tijd en dit te hebben voorkomen.

Salvage en Stedin kwamen uiteindelijk ook ter plaatse om de brandweer en bewoner te assisteren met de afhandeling. Wat de oorzaak van de brand in de meterkast was is nog onbekend. De schade is fors.

Foto’s van de meterkast met toestemming van de bewoner.

Foto’s & Video: Rens de Haan

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten