Twee doden na crash met sportvliegtuig, Benedenheulseweg in Stolwijk

STOLWIJK – Dinsdag 22 mei rond 11:30 werden brandweer, ambulances en politie massaal gealarmeerd voor een luchtvaart ongeval nabij de Zuidbroek in Bergambacht. Ook trauma- en politiehelikopter werden direct opgeroepen. Getuigen hadden een klein vliegtuig zien neerstorten.

Na wat zoekwerk bleek het op de Benedenheulseweg in Stolwijk te zijn. Vanaf daar konden de hulpdiensten de weilanden in om bij het vliegtuigje te komen. Dit ging nog niet zo gemakkelijk maar met behulp van omstanders/omwonenden kon men de rampplek bereiken.

Van het vliegtuig bleek weinig meer heel te zijn. Deze bleek voor een groot deel in een sloot terecht te zijn gekomen. Enkele honderden meters daarvoor heeft het vliegtuig een aantal bomen geraakt, vanaf daar was één vleugel maar ook andere delen afgebroken. Snel werd duidelijk dat de hulpdiensten niets meer konden doen voor de twee inzittenden. De brandweer heeft nog gezocht naar mogelijke andere slachtoffers, omdat er in het vliegtuigje vier mensen kunnen. Later werd duidelijk dat het sportvliegtuig eerder die ochtend met twee inzittenden is vertrokken vanaf Rotterdam The Hague Airport.

Meerdere instanties kwamen ter plaatse en gedurende de dag is er uitvoerig (sporen)onderzoek gedaan naar de oorzaak van de crash. Na het onderzoek zijn de lichamen bij het wrak weggehaald en vanavond is de berging in gang gezet.

Verhalen zoals dat het vliegtuig een looping maakte of een doorstart probeerde te maken na een bijna landing zal uitgebreid worden onderzocht.  Naar verluidt zou dit toestel niet geschikt zijn voor een looping. Dergelijke sportvliegtuigen maken in deze omgeving wel vaker een duikvlucht richting de grond en maken daarna weer een doorstart de lucht in.

Foto’s: Marco van Bemmel, Jeffrey Jacobs & Lars van der Toorn

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Marco van Bemmel. Sinds 2011 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Voornamelijk ben ik te vinden in de regio Krimpenerwaard. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden in Gouda en omstreken. Vragen m.b.t. 112HM of iets van mij weten of heeft u mij nodig, mail mij gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten