Traumaheli ingezet na ongeval met twee gewonden door tegel op de Goudse Ridder van Catsweg

GOUDA – Op zaterdagmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Ridder van Catsweg in Gouda. In eerste instantie werden de hulpdiensten naar de kruising met de Bloemendaalseweg gestuurd, maar uiteindelijk bleek het nabij de Burg. Van Reenensingel te zijn. Een scooter en een fietser waren ten val gekomen.

Er waren twee gewonden bij het ongeval. Eén van hen was dusdanig ernstig gewond geraakt, dat deze met spoed naar het ziekenhuis moest. Onder begeleiding van een motoragent werd er eerst gestopt op de Goudse Poort; hier was de traumahelikopter geland. Nadat de trauma-arts was ingestapt, kon de ambulance verder naar een ziekenhuis in Rotterdam. Tijdens deze zogeheten rendez-vous werd de Goudse Poort vanuit Gouda richting de N451 stilgezet. Het andere slachtoffer is naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht.

Het is onbekend of de scooter en de fietser elkaar geraakt hebben, aangezien de vermoedelijke oorzaak een loszittende tegel in het fietspad is. De VOA heeft onderzoek gedaan op de plek des onheils. De Ridder van Catsweg was dicht vanaf de Van Reenensingel richting de Büchnerweg.

Foto’s: Duncan Kraaijer & Rob de Jong

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

9 Reacties

 1. P

  Het is te hopen dat ze daar eens wat aan die tegels gaan doen. Ook aan de andere kant van het kruispunt. Echt super eng fietsen daar met al die losse tegels.

 2. D

  Misschien dat de gemeente nu eindelijk eens wat aan dat fietspad gaat doen. Jammer dat er eerst wat moet gebeuren.

 3. P. Koestering

  Gemeente aansprakelijk stellen voor dit ongeval. Levensgevaarlijk die losliggende stoeptegels. Gemeente Gouda doe er wat aan. Als je het heuveltje afgaat bij de hanepraij dus de fluwelensingel op fiets is ook levensgevaaijk daar liggen de stoeptegels ook niet veilig.

 4. Ann

  Heel het fiets pad is slecht aan allebei de kanten al melding gedaan maar niks terug gehoord

 5. Henk

  Ik adviseer de slachtoffers om een schadeclaim in te dienen bij de gemeente. Ik heb in de afgelopen jaren al meer dan 10 keer geklaagd over dat stuk fietspad met gevaarlijk losliggende tegels. Aan de overkant precies hetzelfde. Maar de gemeente zegt dan dat ze geen geld hebben om het fietspad goed aan te pakken dus stoppen ze elke keer wat zand onder de tegels zodat het weer een weekje goed ligt. Onbegrijpelijk.

 6. Mika

  Liggen altijd tegels los en ook de andere kant fiets er iedere dag voor bij die tegel lag vrijdag los je maakt melding wordt weer rechtgelegd en twee dagen erna weer los, was te verwacht dat het een keer goed fout zou gaan misschien dat ze er nu wat mee doen als het te laat is. Heel veel sterkte voor de slachtoffers

 7. Truus van Buren

  Openbare werken Gouda waarom wordt er geen directe actie ondernomen betreft de eerdere meldingen wij praten hier over “veiligheid” met verhoogd risico. Maak eens een risico inventarisatie van genoemd fietspad Misschien ter overweging om dit fietspad te voorzien van standaard fietsasfalt.

 8. Tonnie Van Zanten

  Ook voor de voetgangers met rollator is het voetpad gevaarlijk, regelmatig wiel klem tussen de tegels.

 9. Lode

  Dat is niet de enige plaats waar losliggende tegel op het fietspad zijn. Rondom het winkelcentrum Bloemendaal is het een groot hobbelpad van losliggende tegels. Ook bij de prinsessenflats liggen er zat los.
  Overigens zijn er ook veel voetpaden met losliggende tegels. Gemeld bij de gemeente. Afwachten wat er gebeurd.

Geef een reactie

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten