Ploegchef Leo de Groot neemt na 30 jaar trouwe dienst afscheid van de Stolwijkse brandweer

STOLWIJK – Maandagavond 9 juli zat ploegchef Leo de Groot rustig op de kazerne in Stolwijk in afwachting van zijn brandweercollega’s voor de wekelijkse oefenavond toen tegen 19:00 de pieper ging. Leo sprong in zijn brandweerpak en wilde alles alvast gereed stellen voor de komst van zijn collega’s. Bij een blik op de pager stond er tot zijn verbazing ‘exit Leo’ bij. Samen met andere oud collega’s nam de ploegchef plaats in de brandweerwagen en gingen zij naar het opgegeven adres aan de Bovenkerkseweg in Stolwijk.

Bij aankomst bleek er brand te zijn in een woning. Er waren mogelijk nog meerdere slachtoffers aanwezig. Bij binnenkomst trof hij twee slachtoffers (familieleden) aan bij een tafel. Samen met zijn collega’s heeft Leo de slachtoffers gered. Ook trof de Stolwijkse ploegchef zijn ‘kleinkind’ aan en heeft ook deze snel uit het brandende pand gered. Hierna werd het brandje geblust waarna zijn werk erop zat. Dit alles was natuurlijk in scene gezet.

Tijdens de ‘nabespreking’ kreeg Leo namens het korps een presentje en bedankwoord van zijn collega Martin Zwijnenburg welke het stokje van Leo over zal gaan nemen. Leo vertrekt per 1 augustus officieel bij de brandweer van post Stolwijk. Hij is 30 jaar in dienst geweest bij de brandweer waarvan 16 jaar als ploegchef.

Foto’s: Marco van Bemmel

Links Martin Zwijnenburg welke het stokje van Leo de Groot, rechts met partner, overneemt.

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Marco van Bemmel. Sinds 2011 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Voornamelijk ben ik te vinden in de regio Krimpenerwaard. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden in Gouda en omstreken. Vragen m.b.t. 112HM of iets van mij weten of heeft u mij nodig, mail mij gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten