Uitslaande middelbrand in twee woningen na blikseminslag op de Graanakker in Waddinxveen

WADDINXVEEN – Op vrijdagavond werd de brandweer om 23.15 uur opgeroepen vanwege een woningbrand aan de Graanakker. Rond deze tijd waren enkele harde onweersklappen te horen. Het bleek dan ook dat de woning was getroffen door bliksem. Het was een uitslaande brand in het dak van twee woningen en de brandweer schaalde op naar middelbrand.

De brandweer zette een binnenaanval in, maar ook via de autoladder werd de brand bestreden. Een gedeelte van het dak werd gesloopt om goed bij de brandhaard te kunnen komen. Daarnaast werd er ingezet om overslag naar een derde woning te voorkomen. Er bleek een dikke isolatie te zijn, daarom wilde de brandweer zeker weten dat het hier niet in brandde. Mede hiervoor kwam er een derde tankautospuit ter plaatse. Door de snelle inzet kon de overslag naar die derde woning worden voorkomen.

Ruim een uur na aankomst van de brandweer kon het sein brandmeester worden gegeven. Wel is er aanzienlijke schade ontstaan aan de getroffen woningen. Gelukkig konden alle bewoners op tijd hun huis verlaten. Zij zullen de komende nacht elders moeten doorbrengen. Stichting Salvage zal de schade opnemen. De brand trok veel bekijks vanuit de wijk, ondanks de regen en het late tijdstip.

Foto’s: Rob de Jong & Duncan Kraaijer
Video: Rob de jong

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten