BERGAMBACHT – Vrijdagmiddag 14 september rond 16:20 werden brandweer, ambulance en politie met vele voertuigen met spoed gealarmeerd voor een voertuig te water langs de Hogedijk in Bergambacht.

Een automobilist was naast de dijk terecht gekomen, heeft daar een betonnen trap geramd, de leuning daarvan omver gereden, een paal geraakt en vervolgens was het voertuig weer op de dijk terecht gekomen. Het was niet duidelijk of het voertuig mogelijk aan de andere kant van de dijk weer naar beneden was gelanceerd en in het water terecht was gekomen. De brievenbus kwam enkele tientallen meters verderop terecht.

Al snel bleek dat de auto niet in het water terecht was gekomen, maar is doorgereden na de aanrijding. Gezien de achtergebleven schade en auto onderdelen, mag de bestuurder van ”geluk” spreken dat zowel hij/zij als de auto nog door konden rijden na het ongeval. Alle brandweervoertuigen en de ambulance konden hierop weer retour.

De politie heeft het afgehandeld met de bewoners waarop ook zij weer retour konden. Heeft u rond 16:20 een zwaar beschadigd voertuig zien rijden rond Schoonhoven/Ammerstol/Bergambacht of was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken neem dan contact op met politiebureau Krimpenerwaard via 0900-8844.

Foto’s: Marco van Bemmel

Cookievoorkeuren wijzigen