Fietsster overleden na ernstige aanrijding met vrachtwagen op de Blekerssingel in Gouda

GOUDA – Deze ochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de Blekerssingel in Gouda. Meerdere ambulances, politie – eenheden en de brandweer gingen met spoed ter plaatse. Ook het mobiel medisch team werd gealarmeerd.

Ter plaatse was al snel duidelijk dat er een ernstig ongeval had plaatsgevonden. Een fietsster (47 jaar) werd aangereden door een vrachtwagen waarna deze enkele meters is meegesleurd. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat hulp niet meer mocht baten en dat de fietsster ter plaatse was overleden aan haar verwondingen. Het lichaam werd afgeschermd en de Blekerssingel werd in beide richtingen afgesloten. De betrokken vrachtwagenchauffeur heeft vermoedelijk eerst niets doorgehad van de aanrijding, maar is even later teruggereden en aangehouden door de politie.

Een speciale calamiteitenunit van de politie kwam ter plaatse en heeft zwarte schermen geplaatst zodat omstanders niets meer konden zien van de plaats van het ongeval. Hierdoor werd ook de Kleiwegbrug afgesloten. De VOA is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar het ongeval. De fietsster zou vanaf de Kleiwegbrug zijn gekomen en wilde oversteken. De vrachtwagen kwam vermoedelijk ook uit deze richting en sloeg rechtsaf de Blekerssingel op waar hij de fietsster over het hoofd zag, dit is echter nog niet bevestigd door de politie.

Omdat de gehele Blekerssingel, een drukke doorgaande weg, afgesloten was zorgde dit voor een flinke verkeerschaos rondom Gouda.

Dit item is op een later tijdstip gepubliceerd vanwege de ernst van de situatie. 112HM wenst de nabestaanden en alle betrokkenen heel veel sterkte.

Foto’s : Rob de Jong & Franklin Coenen

 

Over de Auteur

Hallo, ik ben Franklin Coenen en na bijna 4 jaar actief te zijn geweest ben ik inmiddels gestopt met mijn werkzaamheden bij 112HM. Mijn collega's blijven u voorzien van nieuws uit de regio. Ik wens u een prettig verblijf op de site.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten