Fietsster overleden na ernstige aanrijding met vrachtwagen op de Blekerssingel in Gouda

GOUDA – Deze ochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de Blekerssingel in Gouda. Meerdere ambulances, politie – eenheden en de brandweer gingen met spoed ter plaatse. Ook het mobiel medisch team werd gealarmeerd.

Ter plaatse was al snel duidelijk dat er een ernstig ongeval had plaatsgevonden. Een fietsster (47 jaar) werd aangereden door een vrachtwagen waarna deze enkele meters is meegesleurd. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat hulp niet meer mocht baten en dat de fietsster ter plaatse was overleden aan haar verwondingen. Het lichaam werd afgeschermd en de Blekerssingel werd in beide richtingen afgesloten. De betrokken vrachtwagenchauffeur heeft vermoedelijk eerst niets doorgehad van de aanrijding, maar is even later teruggereden en aangehouden door de politie.

Een speciale calamiteitenunit van de politie kwam ter plaatse en heeft zwarte schermen geplaatst zodat omstanders niets meer konden zien van de plaats van het ongeval. Hierdoor werd ook de Kleiwegbrug afgesloten. De VOA is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar het ongeval. De fietsster zou vanaf de Kleiwegbrug zijn gekomen en wilde oversteken. De vrachtwagen kwam vermoedelijk ook uit deze richting en sloeg rechtsaf de Blekerssingel op waar hij de fietsster over het hoofd zag, dit is echter nog niet bevestigd door de politie.

Omdat de gehele Blekerssingel, een drukke doorgaande weg, afgesloten was zorgde dit voor een flinke verkeerschaos rondom Gouda.

Dit item is op een later tijdstip gepubliceerd vanwege de ernst van de situatie. 112HM wenst de nabestaanden en alle betrokkenen heel veel sterkte.

Foto’s : Rob de Jong & Franklin Coenen

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Franklin Coenen. Ik fotografeer al een lange tijd het werk van hulpdiensten en ik doe dit sinds maart 2015 voor 112HM. Het fotograferen van hulpdiensten is een grote hobby van mij en ik doe dit al van jongs af aan. Ik woon in Gouda en fotografeer dan ook voornamelijk in de regio Gouda en Gouwe IJssel, soms wil ik ook nog wel eens uitwijken naar verder gelegen regio's. Ik ben ooit begonnen met foto's maken op mijn mobieltje en nu jaren later gebruik ik mijn Nikon D7200 met een Nikkor 18-300mm. Iets van mij weten of heeft u mij nodig? Mail me gerust!

Gerelateerde berichten

6 Reacties

 1. peter

  Ik kwam van de Fluwelensingel en kon niet verder. Op de één of andere manier had ik al een ernstig voorgevoel, wat helaas bleek te kloppen.
  Ondanks het mooie weer is/word het voor vele toch geen prettig weekend.
  Alle nabestaande, betrokkende en ieder ander veel sterkte toegewenst.

 2. Hans

  Alle betrokkenen, hulpverleners en chauffeur, maar in bijzonder de nabestaanden van harte sterkte, kracht en troost toegewenst!

 3. Tamaar

  Mijn diepste medeleven met de nabestaande en betrokkenen! ik wens allen veel sterkte met het verwerken van dit tragische verlies.

  Ook wil ik de hulpverleners een compliment geven voor het snelle optreden en hoe ze te werk zijn gegaan, ik heb het zien gebeuren en was blij dat er snel mensen ter plekke waren.

 4. Ivan Coufreur

  Ik hoorde dit via me collega’s. Ik wens alle familieleden heel veel sterkte ook voor de hulpverleners die er bij betrokken waren. Ook wens ik de vrachtwagenchauffeur heelveel sterkte.

 5. Ivan Coufreur

  Ik heb dit via me collega`s gehoord, dit is gewoon te triest voor woorden. Ik wens dan ook de famillie leden veel sterkte toe met dit verlies van hun dierbare. Veder wil ik een compliment geven aan de hulp verleners die snel te plaatsen waren, ook uit ik me mede leven aan de vrachtwagen chauffeur.

 6. Hans

  #Tamaar, nou, dat zal jou ook niet in de koude kleren gaan zitten. Ook jij heel veel sterkte met het verwerken van dit ongeval!

Geef een reactie

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten