Hoogvliet aan de Boskoopse Linnaeusweg ontruimd vanwege lekkage, brandweer ingezet voor bestrijding gevaarlijke stoffen

BOSKOOP – Op woensdag even na 11 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een vreemde lucht bij de Hoogvliet aan de Linnaeusweg in Boskoop. In de supermarkt was eerder al een lekkage ontstaan in een koelinstallatie, waar aan gewerkt werd. Tijdens deze werkzaamheden is het lek groter geworden en kwam er een grote hoeveelheid CO2  vrij. Hierop werd de supermarkt ontruimd.

De brandweer schaalde op naar “Incidentenbestrijding Gevaarlijke Stoffen (IBGS)”, waarop meerdere eenheden ter plaatse kwamen. De brandweer heeft in het pand metingen verricht en nam de CO2 waar. De kraan voor deze koolstofdioxide is dichtgedraaid, waarop het pand geventileerd kon worden. Brandweer Hollands-Midden liet weten dat de super weer vrijgegeven zou worden als er geen CO2 meer te meten zou zijn. Na het vrijgeven van de winkel, bleek dat de monteurs enkele uren nodig zouden hebben om het euvel te repareren, waardoor de Hoogvliet de rest van de dag gesloten zal blijven.

Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen, maar er stond wel een ambulance stand-by. De oorzaak van de lekkage is onbekend.

Foto’s: Rob de Jong

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten