ZUIDPLAS – Net als eerder deze week in Waddinxveen, was er de mogelijkheid om als burger boeven te vangen. Deze keer was het in Nieuwerkerk a/d IJssel. Bewoners konden zich verzamelen bij de skatebaan in het Groene Hart Park.

Via diverse social media werden de deelnemers weer op de hoogte gebracht en kon men achter de boeven aan. In totaal konden zij vijf “criminelen” vinden en m.b.v. de politie aanhouden. Via de social media krijgen de deelnemers door waar de boeven hebben toegeslagen, wat ze gedaan hebben, hun signalement en de richting waar ze naartoe zijn gegaan. Aan de bewoners is het dan de opdracht om ze te vinden, wat dus goed gelukt is.

Deze actie werd georganiseerd door de gemeente Zuidplas, politieteam Waddinxveen-Zuidplas en het CCV. Eerder waren dit soort acties ook al binnen de gemeente.

Foto’s: Sophie Prins

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten