BTGV procedure bij melding van mogelijke beroving met vuurwapen Heuvellaan Gouda

GOUDA – Nieuwsjaarsnacht kreeg de politie van Gouda een melding van een mogelijke beroving aan de Heuvellaan in Gouda. Hierbij zou een vuurwapen zijn gezien. De politie spoedde zich met vele eenheden die kant op.

Agenten troffen twee personen aan bij het voertuig wat door de melder was doorgegeven. Eén van deze personen voldeed ook aan het opgegeven signalement. Omdat bij dit soort meldingen geen enkel risico wordt genomen is een zogenaamde BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) procedure gestart. Hierbij hebben agenten hun dienstwapen op het voertuig en personen gericht en hebben zij hun bij het voertuig weggepraat. Hierbij zijn twee personen aangehouden.

Op het bureau bleek van een beroving geen sprake en betrof het hier een ruzie. Ook werd bij de personen en in het voertuig geen vuurwapen aangetroffen. Nadat dit vastgesteld was zijn beide personen direct weer in vrijheid gesteld.

Tekst: Politie Gouda

Foto’s: Marco van Bemmel

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Marco van Bemmel. Sinds 2011 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Voornamelijk ben ik te vinden in de regio Krimpenerwaard. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden in Gouda en omstreken. Vragen m.b.t. 112HM of iets van mij weten of heeft u mij nodig, mail mij gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten