Middelbrand in dak met rieten kap, Hogedijk Zevenhoven

ZEVENHOVEN – Na een melding van een brand in een rieten dak op dinsdagavond aan de Hogedijk in Zevenhoven rukten hulpdiensten massaal uit, mede omdat er werd opgeschaald naar middelbrand. Er kwam ook gelijk hulp vanuit regio’s Utrecht en Kennemerland, welke speciale teams hebben voor de bestrijding van rieten daken bestrijding.

Brandweer Hollands Midden laat weten dat het vuur zich beperkt heeft tot de pijp van de schoorsteen en niet is overgeslagen naar de rieten kap. ,,Het is allemaal met een sisser afgelopen,‘’ zegt een woordvoerder. ,,Het is een monumentale woning met een hele grote rieten kap. Dan neem je geen enkel risico. Uiteindelijk was dit gewoon een reguliere schoorsteenbrand‘’.

Foto’s: Dimitri Wisker

Tekst: AD

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Dimitri Wisker en actief als fotograaf in regio Nieuwkoop. Lever regelmatig mijn foto's aan 112HM.nl

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten