Stuk gras in brand in het Waddinxveense Gouwebos

WADDINXVEEN – Aan het einde van de vrijdagmiddag is er brand ontstaan in het Gouwebos bij Waddinxveen. Nabij de Natuurspeelplaats was een stuk gras in brand geraakt.

De brandweer besloot de normale tankautospuit op de kazerne te laten en rukte uit met Volkswagenbus en de motorspuitaanhanger (MSA). Deze combinatie kon gemakkelijk het gebied in. Met de MSA is water (en bagger) uit de naastgelegen sloot gepompt, waarna er geblust kon worden. Al bleek van echt brand geen sprake meer, er waren meerdere rookpluimpjes nog zichtbaar. Daarnaast waren al diverse zwarte plekken in het gras zichtbaar. Wel is alles nat gemaakt met eerst één straal, en later nog een tweede. Nadat alle rook was verdwenen en ook echt alle “vuur” uit was, kon de brandweer inpakken. De oorzaak is onbekend, al wordt menselijk handelen, met of zonder opzet, niet uitgesloten.

Foto’s: Rob de Jong

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten