Brandweerwagen gaat kapot tijdens inzet op de Goudse Heemskerkstraat

GOUDA – Op zondagmiddag werd de Goudse brandweerpost gealarmeerd voor de melding van een rookmelder op de Heemskerkstraat.

Eenmaal op het adres aangekomen bleek er niemand aanwezig te zijn. De brandweer wilde om die reden de ladder van het dak afhalen, om zo in ieder geval de woning in te kunnen kijken. Het mechanisme wat naar beneden kwam om de ladder te kunnen pakken kwam echter veel te snel naar de grond: er was een onderdeel afgebroken waardoor het geheel op straat terechtkwam. Daarna werd uit voorzorg ook de autoladder opgeroepen.

Uiteindelijk heeft men zich toegang weten te verschaffen tot de woning, waaruit bleek dat het loos alarm was. Een haakarmvoertuig van de brandweer heeft het kapotte gedeelte meegenomen. Waarschijnlijk zal het voertuig de komende periode buiten dienst zijn zodat de schade hersteld kan worden.

Foto’s: Daniel Versteeg

Over de Auteur

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten