Grootschalige oefening in Leiden

Leiden – Harde knallen, diverse gewonden en zwaar bewapende agenten (van het arrestatieteam) donderdagmiddag 20 juni in de muziekschool aan de J.C. de Rijpstraat op het Leidse industrieterrein De Waard. Niet echt, want er werd een terreuroefening gehouden.

Rond 11.00 uur donderdagochtend kondigde de politie de oefening aan. Voor de eenheden die meededen was het tot op het laatste moment onduidelijk waar ze in terechtkomen. In dit geval ging het om een aanslag tijdens een bijeenkomst. De spreker van die bijeenkomst was het doelwit. Terroristen schoten in het rond en hierbij vielen dan ook velen gewonden. Onder andere de Dienst Speciale Interventies (DSI) werd ingezet, zwaarbewapende agenten met bivakmutsen ookwel bekend als het arrestatieteam.

In november vorig jaar werd ook een grote terreuroefening gehouden. Toen in het LUMC. ‘Terroristen’ hadden daar een aanslag op het onderzoeksgebouw gepleegd. De oefening stond, net zoals deze oefening, in het teken van het bestrijden van extreem geweld.

Tekst: Omroepwest.nl

Foto’s: Koen Jongen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten