In sloot bevallende galloway-koe zorgt voor inzet brandweer

Alphen aan den Rijn – Een bevallende galloway-koe heeft dinsdagavond ervoor gezorgd dat de Alphense brandweer moest uitrukken.

Omwonende zagen een bevallende galloway in de sloot nabij het Heempark. Hoewel de koe er zelfstandig uit de sloot kon komen was het vermoeden dat er al een kalfje was geboren en in de sloot terecht was gekomen, hierop besloot de brandweer de sloot te doorzoeken.

De zoektocht leverde niks op. Toen de brandweer klaar was met de zoektocht was de koe nog steeds bezig met bevallen, dit kan enkele uren duren. De gemeente, beheerder van het natuurgebied waar de koeien lopen, is op de hoogte van de bevallende galloway.

Foto’s Josh Walet

 

 

 

Over de Auteur

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten